luisteren

The Mars Volta terug met eerste single in tien jaar

The Mars Volta is terug met de eerste single in tien jaar. Cedric Bixler-Zavala en Omar Rodríguez-López deelden dinsdagmiddag de track Blacklight Shine, samen met een door de gitarist geregisseerde videoclip.

Fotografie Fat Bob

De psychedelische rockband, ooit ontstaan uit de resten van het legendarische At The Drive-In, bracht in 2012 zijn laatste album Noctourniquet uit. Niet veel later kondigde Cedric Bixler-Zavala met nogal wat frustratie het einde van de band aan.

Later speelden de zanger en gitarist nog wel samen in Antemasque, met bassist Flea, en startte Omar Rodríguez-López de groep Bosnian Rainbows. Vorig jaar bracht The Mars Volta een 18 lp’s tellende boxset uit met zijn gehele oeuvre.

De gitarist zinspeelde regelmatig op de terugkeer van The Mars Volta, wat nu dus werkelijkheid wordt. Samen met de single heeft het duo een reeks concerten aangekondigd in Noord-Amerika. Over Europese shows is nog niets bekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...
Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...

The Mars Volta terug met eerste single in tien jaar (luisteren) | OOR