nieuws

The National covert Cat Power

Eerder dit jaar bracht The National het goed ontvangen album Sleep Well Beast uit. Nu heeft de band een cover van Cat Power-track Maybe Not gedeeld. De band nam de track op tijdens een Spotfiy Studio Session in New York.

Het komt niet uit de lucht vallen dat juist deze track wordt gecoverd. Tijdens hun laatste tour door Groot-Brittanië en Europa heeft de band het nummer vaker gespeeld, waaronder een enkele keer met zangeres Lisa Hannigan. Tijdens de tour coverde de band ook I Want To Break Free van Queen, Love Vigilantes van New Order, Heaven van Talking Heads en Damaged By Love van Tom Petty.

Over een nieuw album zegt zanger Matt Berninger tegen NME: ‘Het zal zeker geen vier jaar duren. Ik weet niet of het in de vorm van een The National plaat komt, maar we hebben bakken vol nieuwe muziek geschreven dat voor andere projecten gebruikt kan worden. Er is geen plan om een Kid A en Amnesiac album deal te doen.’ Berninger noemt de twee Radiohead-albums in één zucht omdat ze bijna tegelijkertijd geschreven zijn.

Vorige maand stond The National nog in onze eigen AFAS Live. Hoe dat was lees je hier.

Foto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Letter To You
album
Bruce Springsteen

Letter To You

Letter To You duurt bijna een uur en grijpt sterk terug naar Springsteens glorietijd in de jaren zeventig en tachtig ...
Earth To Dora
album
Eels

Earth To Dora

Wat rijmt er op ideeënarmoe? Mark Oliver Everett weet het: 'Anything for Boo / O Boo, I do / My ...

The National covert Cat Power (nieuws) | OOR