nieuws

The National covert Cat Power

Eerder dit jaar bracht The National het goed ontvangen album Sleep Well Beast uit. Nu heeft de band een cover van Cat Power-track Maybe Not gedeeld. De band nam de track op tijdens een Spotfiy Studio Session in New York.

Het komt niet uit de lucht vallen dat juist deze track wordt gecoverd. Tijdens hun laatste tour door Groot-Brittanië en Europa heeft de band het nummer vaker gespeeld, waaronder een enkele keer met zangeres Lisa Hannigan. Tijdens de tour coverde de band ook I Want To Break Free van Queen, Love Vigilantes van New Order, Heaven van Talking Heads en Damaged By Love van Tom Petty.

Over een nieuw album zegt zanger Matt Berninger tegen NME: ‘Het zal zeker geen vier jaar duren. Ik weet niet of het in de vorm van een The National plaat komt, maar we hebben bakken vol nieuwe muziek geschreven dat voor andere projecten gebruikt kan worden. Er is geen plan om een Kid A en Amnesiac album deal te doen.’ Berninger noemt de twee Radiohead-albums in één zucht omdat ze bijna tegelijkertijd geschreven zijn.

Vorige maand stond The National nog in onze eigen AFAS Live. Hoe dat was lees je hier.

Foto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal
muziek in coronatijd

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming
nieuws

Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming

Billie Eilish heeft de korte film gedeeld waarmee ze haar uitgestelde Where Do We Go Tour zou openen. De popster kleedt ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

The National covert Cat Power (nieuws) | OOR