nieuws

The National covert Cat Power

Eerder dit jaar bracht The National het goed ontvangen album Sleep Well Beast uit. Nu heeft de band een cover van Cat Power-track Maybe Not gedeeld. De band nam de track op tijdens een Spotfiy Studio Session in New York.

Het komt niet uit de lucht vallen dat juist deze track wordt gecoverd. Tijdens hun laatste tour door Groot-Brittanië en Europa heeft de band het nummer vaker gespeeld, waaronder een enkele keer met zangeres Lisa Hannigan. Tijdens de tour coverde de band ook I Want To Break Free van Queen, Love Vigilantes van New Order, Heaven van Talking Heads en Damaged By Love van Tom Petty.

Over een nieuw album zegt zanger Matt Berninger tegen NME: ‘Het zal zeker geen vier jaar duren. Ik weet niet of het in de vorm van een The National plaat komt, maar we hebben bakken vol nieuwe muziek geschreven dat voor andere projecten gebruikt kan worden. Er is geen plan om een Kid A en Amnesiac album deal te doen.’ Berninger noemt de twee Radiohead-albums in één zucht omdat ze bijna tegelijkertijd geschreven zijn.

Vorige maand stond The National nog in onze eigen AFAS Live. Hoe dat was lees je hier.

Foto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

King's Mouth - Music And Songs
album
The Flaming Lips

King’s Mouth – Music And Songs

Wie het Instagram-account van Wayne Coyne een beetje volgt, weet dat hij onlangs vader is geworden. Het jongetje heet Bloom ...
Smooth Big Cat
album
Dope Lemon

Smooth Big Cat

Een ‘smooth big cat’ schijnt een zorgeloze vent te zijn die ’s avonds met maten onder het genot van whisky ...
Dudu
album
B Boys

Dudu

‘Not everything has to make sense’, zongen de jongens van B Boys ergens in de eerste minuten van hun debuutplaat ...

The National covert Cat Power (nieuws) | OOR