nieuws

The Rapture weer bij elkaar

De New Yorkse postpunkband The Rapture is na een vijf jaar durende break weer bij elkaar gekomen, zo meldt frontman Luke Jenner. De band die in mei 2012 voor het laatst in Nederland te zien was, hield in 2014 in het geheim op te bestaan.

‘Ik hoop dat er een toekomst is voor ons en dat we iets nieuws kunnen opbouwen’, zegt Jenner in een statement. De frontman geeft aan de combinatie tussen het familieleven en optreden lastig te hebben gevonden en professionele hulp heeft gezocht voor een reünie aan de orde was. Volgens Jenner was het voor hem niet mogelijk weer op te treden voor hij dat persoonlijke proces had doorgemaakt.

De laatste keer dat er door OOR verslag werd gedaan van de band was op Dour 2012. Toen waren wij zeer te spreken over het optreden van de Amerikaanse groep en was The Rapture een perfecte opmaat voor het nachtprogramma van het Belgische festival.

De band heeft twee nieuwe shows aangekondigd in Amerika, dus Nederland moet nog even wachten op de terugkeer van The Rapture.

Foto: Lisa Boels

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort
concert

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort

Tien dagen werd er op het door luxe appartementen omringde parkeerterrein van de Grote Kaai midden in Lokeren gefeest. En ...
Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

The Rapture weer bij elkaar (nieuws) | OOR