nieuws

The Rolling Stones denken aan nieuw album

The Rolling Stones hebben plannen om aan een nieuw album te werken. Het wordt het allereerste album met eigen nieuw werk sinds A Bigger Bang uit 2005. Vorig jaar nog werd coveralbum Blue & Lonesome uitgebracht.

In een aflevering van ‘Ask Keith Richards’ op zijn Youtube-kanaal bekent Keith Richards dat The Rolling Stones in de beginfase zitten van het opnemen van een nieuw album. Richards: ‘We zijn bezig aan nieuw werk en proberen te bepalen wat we er precies mee gaan doen. Blue & Lonesome heeft ons een beetje overvallen, het was iets dat we moesten doen, maar we hadden de reacties die we kregen niet verwacht’.

@skeptagram and @mickjagger in the studio. Photo by @shaneaveli

Een bericht gedeeld door SKEPTA FAN PAGE (@skeptagram) op

Voordat het nieuwe album zal verschijnen staat er echter nog een opmerkelijke samenwerking tussen Mick Jagger en Britse rapper Skepta op de planning. Eerder deze maand postte de Mercury Prize-winnaar een foto van zichzelf met de Stones-frontman, zonder verdere informatie. Het is onduidelijk of ze aan Skepta-materiaal werken, voor de Stones aan de slag gaan, of dat ze een afzonderlijk project zijn gestart.

Later dit jaar starten The Rolling Stones aan een Europese tour. Op 30 september staan ze in de Amsterdam ArenA en op 15 oktober in de Gelredome. Tickets zijn nog verkrijgbaar en kosten tussen de €82.50 en €205,-.

Foto: Dave J. Hogan

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

The Rolling Stones denken aan nieuw album (nieuws) | OOR