nieuws

The Smashing Pumpkins delen nieuwe videoclip

The Smashing Pumpkins hebben vandaag de videoclip voor hun nieuwe single Silvery Sometimes (Ghosts) gedeeld. De track is te vinden op het nieuwe album Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun., dat op 16 november verschijnt.

De nieuwe clip is geregisseerd door frontman Billy Corgan in samenwerking met Linda Strawberry, die eerder ook de videoclip voor Run2Me maakte. In de komische video proberen de Pumpkins-leden een nacht door te brengen in een spookhuis. De presentator wordt gespeeld door Mark McGrath van Sugar Ray. Ook de leden van new waveband Drab Majesty zijn te zien.

De nieuwe plaat is gemaakt met drievierde van de originele line-up; alleen bassiste D’Arcy Wretzsky ontbreekt. Naast bandleider Billy Corgan is ook Jeff Schroeder te horen, die sinds 2007 deel uitmaakt van de band. James Iha doet voor het eerst in achttien jaar weer mee, hij was voor het laatst te horen op Machina II/The Friends & Enemies Of Modern Music uit 2000.

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

The Smashing Pumpkins delen nieuwe videoclip (nieuws) | OOR