nieuws

The Smashing Pumpkins delen nieuwe videoclip

The Smashing Pumpkins hebben vandaag de videoclip voor hun nieuwe single Silvery Sometimes (Ghosts) gedeeld. De track is te vinden op het nieuwe album Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun., dat op 16 november verschijnt.

De nieuwe clip is geregisseerd door frontman Billy Corgan in samenwerking met Linda Strawberry, die eerder ook de videoclip voor Run2Me maakte. In de komische video proberen de Pumpkins-leden een nacht door te brengen in een spookhuis. De presentator wordt gespeeld door Mark McGrath van Sugar Ray. Ook de leden van new waveband Drab Majesty zijn te zien.

De nieuwe plaat is gemaakt met drievierde van de originele line-up; alleen bassiste D’Arcy Wretzsky ontbreekt. Naast bandleider Billy Corgan is ook Jeff Schroeder te horen, die sinds 2007 deel uitmaakt van de band. James Iha doet voor het eerst in achttien jaar weer mee, hij was voor het laatst te horen op Machina II/The Friends & Enemies Of Modern Music uit 2000.

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

The Smashing Pumpkins delen nieuwe videoclip (nieuws) | OOR