nieuws

The Stranglers-toetsenist Dave Greenfield (71) overleden

Dave Greenfield, toetsenist van The Stranglers én schrijver van de grote hit Golden Brown, is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt de band maandagavond in een statement.

We zagen de toetsenist (tweede van rechts op de foto) eerder dit jaar nog met The Stranglers spelen in de Melkweg. Hij maakte sinds 1975 onderdeel uit van de band. Ruim 45 jaar bleef hij bij de groep betrokken, ook nadat zanger Hugh Cornwell begin jaren negentig uit de band stapte.

De klassieker Golden Brown ondstond toen Greenfield aan het experimenteren was met een uitgerekte, muzikale passage. Cornwell schreef er tien minuten aan songtekst bij en samen bewerkten ze het tot een popnummer. Ondanks de thematiek – het nummer gaat over heroïne – groeide het uit tot een top 10-hit in vele landen.

Greenfield was 71 jaar.

Bestel de nieuwe OOR hier!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Oudere blanke mannen zijn weer de dommeriken'
muziek in coronatijd

‘Oudere blanke mannen zijn weer de dommeriken’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

The Stranglers-toetsenist Dave Greenfield (71) overleden (nieuws) | OOR