nieuws

The Strokes annu­leren tourdata vanwege corona

The Strokes cancelen hun headlineshow op Primavera Sound in Barcelona vanwege een coronabesmetting. De band zou vrijdagavond afsluiten maar wordt nu vervangen door Caribou. Spannend: over een week staan The Strokes geboekt als headliner voor Best Kept Secret.

De bandleden zijn al in Barcelona, laat het festival weten, met uitzondering van één van de leden die niet kan reizen vanwege de besmetting. De band laat weten dat het optreden in het tweede weekend van Primavera, op 9 juni, gewoon nog op de planning staat. Eerder deze week annuleerde de band al een show in Boston, waar Nine Inch Nails werd geboekt als vervanger.

The Strokes speelden sinds 2006 niet meer in Nederland. Sinds 2011 treedt de groep rondom zanger Julian Casablancas en gitarist Albert Hammond Jr. sowieso maar zelden op. In 2020 werd de band al aangekondigd als headliner voor Best Kept Secret, dat toen niet doorging vanwege de pandemie. Dat jaar verscheen ook het laatste album The New Abnormal.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

The Strokes annu­leren tourdata vanwege corona