nieuws

The Vaccines kondigen nieuw album aan

The Vaccines hebben hun nieuwe album Combat Sports aangekondigd. De plaat van de Britse band zal in maart verschijnen. Vandaag lichten ze een tipje van de sluier op met een stuk van single Nightsclub: anderhalve minuut aan energieke gitaarmuziek die onheilspellender is dan we van ze gewend zijn.

Wat opvallend is aan de nieuwe track is de hoogte die zanger Justin Young opzoekt met zijn stem. In ons concertverslag van de laatste keer dat de Britten in Nederland waren (dat was in de Melkweg in 2015), blijkt dat Young soms moeite heeft met zijn hoge zangpartijen. Vooral Dream Lover, van hun laatste plaat English Graffiti, bleek een struikelpunt. Zou daar verandering in zijn gekomen in de afgelopen twee jaar?

Onder The Vaccines-bandleden bevindt zich Árni, de uit IJsland afkomstige bassist. Hij heeft de afgelopen jaren ook niet stilgezeten en is nu met zijn soloproject o.a. op het Sigur Ros-festival Norður og Niður te zien. Waar The Vaccines volgepakt zitten met energie, neemt Árni een stapje terug. Drummer Pete Robertson maakt sinds vorig jaar geen deel meer uit van The Vaccines, hij lanceerde onlangs soloproject Sunan.

Combat Sports verschijnt op 30 maart.

Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...
Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner
achtergrond

Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner

‘Onze leeftijdsgenoten interesseren zich alleen voor meisjes en uitgaan, daar zingen wij dus over.’ Zo stelden ze ooit zelf het ...

The Vaccines kondigen nieuw album aan (nieuws) | OOR