nieuws

The Vaccines kondigen nieuw album aan

The Vaccines hebben hun nieuwe album Combat Sports aangekondigd. De plaat van de Britse band zal in maart verschijnen. Vandaag lichten ze een tipje van de sluier op met een stuk van single Nightsclub: anderhalve minuut aan energieke gitaarmuziek die onheilspellender is dan we van ze gewend zijn.

Wat opvallend is aan de nieuwe track is de hoogte die zanger Justin Young opzoekt met zijn stem. In ons concertverslag van de laatste keer dat de Britten in Nederland waren (dat was in de Melkweg in 2015), blijkt dat Young soms moeite heeft met zijn hoge zangpartijen. Vooral Dream Lover, van hun laatste plaat English Graffiti, bleek een struikelpunt. Zou daar verandering in zijn gekomen in de afgelopen twee jaar?

Onder The Vaccines-bandleden bevindt zich Árni, de uit IJsland afkomstige bassist. Hij heeft de afgelopen jaren ook niet stilgezeten en is nu met zijn soloproject o.a. op het Sigur Ros-festival Norður og Niður te zien. Waar The Vaccines volgepakt zitten met energie, neemt Árni een stapje terug. Drummer Pete Robertson maakt sinds vorig jaar geen deel meer uit van The Vaccines, hij lanceerde onlangs soloproject Sunan.

Combat Sports verschijnt op 30 maart.

Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

The Vaccines kondigen nieuw album aan (nieuws) | OOR