nieuws

The Futureheads brengen a capella-album uit

The Futureheads werkten de voorbije maanden aan een a capella-album. Rant verschijnt op 2 april en wordt voorafgegaan door een opmerkelijke single. De band rond Barry Hyde herwerkte hitsingle Meet Me Halfway van The Black Eyed Peas.

De band steekt op Rant zowel eigen songs als singles van andere artiesten in een nieuw jasje. Zo stuurden de Britten eind februari een a capellaversie van Robot de wereld in. Het idee om een album te maken dat enkel uit zang bestaat, ontstond overigens al langer. In 2010 speelden ze Kelis’ Acapella als a capellasong op BBC Radio. Hyde bekent aan NME dat het opnameproces bij momenten een nachtmerrie was. The Futureheads namen voor Rant meer dan honderd zanglijnen op.

Ze coverden ondermeer Sparks’ The Number One Song In Heaven en Meet Me Halfway van The Black Eyed Peas. Frontman Barry Hyde vertelde aan NME waarom de band die twee songs koos. ‘Toen we vroeger uitgingen, luisterden we altijd naar Sparks. Sommige mensen geloven overigens niet dat The Black Eyed Peas mij kunnen bekoren. Meet Me Halfway is op melodisch gebied een geweldige song.’ Later dit jaar toert The Futureheads met Rant door Engeland.

Benieuwd hoe The Futureheads a capella klinken? Beluister hieronder hun versie van Meet Me Halfway.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
winactie
The Waterboys

Tickets voor The Waterboys in AFAS Live

Op woensdag 15 november staan de folkrockers van The Waterboys in AFAS Live. En jij kunt daarbij zijn, want OOR ...