nieuws

The Hold Steady kondigt nieuwe plaat aan

Na een pauze van vier jaar hebben de mannen van The Hold Steady hun zesde studioalbum aangekondigd. Teeth Dreams zal op 25 maart verschijnen.

De New Yorkers stonden ooit bekend als een bijzonder productieve groep. Sinds hun doorbraak met Almost Killed Me (2004) brachten ze in slechts vijf jaar tijd vijf studioalbums, een handvol EP’s en een live-album uit. Heaven Is Whenever, de laatste langspeler van het vijftal, dateert echter alweer uit 2010. Het vertrek van toetsenist Franz Nicolay luidde toentertijd een pauze van bijna vier jaar in. Teeth Dreams zal verschijnen op het nieuwe label Washington Square, een onderdeel van platenmaatschappij Razor & Tie. Nick Raskulinecz, die in het verleden werkte met Foo Fighters en Alice In Chains heeft de productie op zich genomen. Naast een nieuwe lp heeft de groep ook een EP af. RAGS zal uitsluitend uit covers bestaan en de opbrengsten gaan naar de K+L Guardian Foundation, een organisatie die in het leven is geroepen om de kinderen van de overleden fan Mike Van Jura te steunen.

Frontman Graig Finn en co vieren dit jaar bovendien hun tienjarig jubileum. Vooralsnog heeft de band alleen nog concerten in de V.S. bevestigd.

Foto: Josh Sanseri

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

The Hold Steady kondigt nieuwe plaat aan (nieuws) | OOR