nieuws
Indie

The xx deelt korte film Night + Day Brixton

The xx heeft een korte film gemaakt over hun speciael Night + Day shows in de Brixton Academy in Londen. De band nam de beroemde zaal voor zeven dagen over en speelde zeven shows samen met allerlei gasten zoals Robyn, Jehnny Beth van Savages, Feist en Florcence Welch. In de 22 minuten durende film zien we naast veel optredens ook backstage-beelden.

‘Oliver, Jamie en ik hebben nooit de zeven nachten voorgesteld, het werd ons voorgelegd en we wachten ‘absoluut niet, dat is gekkenwerk’. Toen we ze allemaal uitverkochten dachten we: laten we het special maken en iets teruggeven, omdat we zo gelukkig waren dat we dit konden doen’, vertelt zangeres Romy Croft aan NME.

Afgelopen februari stond The xx in een uitverkochte Afas Live. Wij zagen daar een band die meer van zichzelf liet zien dan ooit tevoren. Deze zomer is het drietal te zien op Lowlands.

Neem nu een abonnement op OOR en krijg gratis tickets voor Pinkpop, Dauwpop, Welcome To The Village of Blink-182.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

The xx deelt korte film Night + Day Brixton (nieuws) | OOR