nieuws
Indie

The xx heeft een nieuwe videoclip

The xx heeft een nieuwe video voor Say Something Loving met de wereld gedeeld. Het nummer is de tweede single van het derde album I See You dat begin dit jaar verscheen. Bekijk de video hieronder.

De clip is geregisseerd door vriend van de band Alasdair McLellan die eerder ook de video voor de eerste single On Hold maakte. ‘We wilden onze geboortestad in het zonnetje zetten door plekken die ons aan onze jeugd deden denken in de video te verwerken’, laat de band in een bericht op Facebook weten.

Het gezelschap komt met elkaar in aanraking tijdens hun schooltijd in 2005. In datzelfde jaar vormen ze The xx en braken zo’n vier jaar later wereldwijd door met hun debuutalbum XX, dat door zowel de pers als muziekliefhebbers lyrisch werd ontvangen. In 2012 verschijnt hun tweede langspeler Coexist die in verschillende landen bovenaan de hitlijsten binnenkomt. Na een solo uitstapje van Jamie XX in 2015 verscheen afgelopen jaar de derde plaat van het Britse trio waarmee ze eerder dit jaar al in de Amsterdamse AFAS Live speelden en die ze deze zomer naar Lowlands brengt.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

The xx heeft een nieuwe videoclip (nieuws) | OOR