nieuws

'This Is Spinal Tap' krijgt vervolg met originele cast

De cultklassieker This Is Spinal Tap! (1984) krijgt een vervolg met de originele cast. De film moet begin 2024 uitkomen. Regisseur Rob Reiner zegt tegen Deadline dat hij de film, waarvoor de plannen vergevorderd lijken, uit wil brengen op het veertigjarig jubileum van de eerste film.

Er zal één iemand ontbreken van de originele cast; drummer Ric Parnell (in de film Mick Shrimpton) is eerder deze maand overleden. Verder neemt Rob Reiner de rol van Marty DiBergi weer op zich. Harry Shearer, Christopher Guest en Michael McKean gaan weer de overige bandleden spelen. De nieuwe film draait om het overlijden van de bandmanager van Spinal Tap, waarna de vrouw van de manager het platencontract erft en de bandleden dwingt om één laatste concert te doen.

In een kwart eeuw tijd groeide Spinal Tap uit van een humoristisch cultfenomeen tot een alom gerespecteerde lachspiegel voor iedere muzikant en rockliefhebber. Na de mockumentary This Is Spinal Tap! in 1984 keerden Nigel Tufnel (Christopher Guest), David St. Hubbins (Michael McKean) en Derek Smalls (Harry Shearer) meermalen in levenden lijve terug in de schijnwerpers. De acteurs spelen hun instrumenten zelf en zo werd Spinal Tap de eerste fictieve band die echt op tournee ging en platen maakte.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

'This Is Spinal Tap' krijgt vervolg met originele cast (nieuws) | OOR