nieuws

Thom Yorke deelt nieuw nummer voor Greenpeace-campagne

Radiohead-frontman Thom Yorke heeft een nummer gemaakt voor een Greenpeace-campagne. De track, Hands Off The Antarctic, is geschreven als bijdrage aan de Help Protect The Antarctic Ocean-campagne, die de milieuorganisatie momenteel voert.  

De clip toont zwartwitbeelden van het continent, die vanaf het Greenpeace-schip Arctic Sunrise zijn gemaakt. Deze week werd de video voor het eerst getoond in Londen als 3D-projectie op het Marble Arch-monument in het beroemde Hyde Park.

Het nummer is onderdeel van een playlist genaamd Music For The Antarctic, die Greenpeace samenstelde als onderdeel van hun campagne. Ook de Duitse punkband Itchy en de Israëlische componist Kutiman hebben daaraan bijgedragen.

Op 25 oktober verschijnt de soundtrack die Thom Yorke maakte voor Suspiria, een remake van de Italiaanse horrorfilm uit 1977. Daarvan zijn al drie nummers te beluisteren.

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lowlands beleeft topeditie

Lowlands beleeft topeditie

Midden augustus. Zowel de zomer als het festivalseizoen loopt op zijn einde, wat maar één ding kan betekenen: het is ...
Muziek verslaat symboolpolitiek op Pukkelpop

Muziek verslaat symboolpolitiek op Pukkelpop

Editie 34 van Pukkelpop had 198 artiesten op acht podia op drieënhalve festivaldag. Twee keer kwam er een volksverhuizing op ...
When I Have Fears
album
The Murder Capital

When I Have Fears

Vraag de mannen van The Murder Capital naar hun favoriete band en ze noemen – niet geheel verrassend – The ...

Thom Yorke deelt nieuw nummer voor Greenpeace-campagne (nieuws) | OOR