nieuws
Rock

Tom Morello stelt EP Nightwatchman gratis beschikbaar

Tom Morello heeft ter gelegenheid van May Day, een dag die in het leven is geroepen om arbeiders en hun werkgevers in het zonnetje te zetten, een EP van zijn soloproject The Nightwatchman gratis online gezet. Het gaat om Union Town uit 2011. Je kunt hem beluisteren via www.morellomayday.com.

De EP telt acht nummers, waaronder covers van Woody Guthrie’s This Land Is Your Land, 16 Tons van Merle Travis en een live-versie van Morello’s eigen Union Song. Die laatste is opgenomen in Madison, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Wisconsin. Daar steunde Morello duizenden demonstranten die hun ongenoegen toonden tegenover Republikein Scott Walker. Deze wilde een wet invoeren waar de publieke arbeiders in Wisconsin financieel verlies door zouden lijden.

Morello heeft het op dit moment druk met de tournee van Bruce Springsteen. Hij werkte mee aan de nieuwste plaat van The Boss, High Hopes, en is als speciale gast te vinden op ieder aangekondigd optreden. De voormalig gitarist van Rage Against The Machine en Audioslave zal na het afronden van deze tournee gaan werken aan een nieuwe soloplaat.

Foto: Thomas Hawk (CC)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes'
muziek in coronatijd

‘Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Tom Morello stelt EP Nightwatchman gratis beschikbaar (nieuws) | OOR