nieuws

Tom Morello werkt aan soloplaat

Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello versterkte onlangs de E Street Band, waardoor hij een grote stempel op Bruce Springsteens nieuwe plaat High Hopes drukte. Nu kondigt Morello aan zijn eerste solo-lp uit te brengen.

Voor zowel Morello als Springsteen was de samenwerking zeer inspirerend. Zo liet The Boss eerder al weten dat de gitarist zijn ‘muze’ was ten tijde van de opnames van zijn laatste langspeler. Morello verklaart nu op zijn beurt dat de samenwerking met Springsteen hem heeft aangezet tot het maken van zijn nieuwe plaat. ‘Het wordt de meest waanzinnige gitaarplaat ooit. Het idee is dat dit de Hendrix van nu is’, zo laat hij weten in gesprek met Billboard. De 49-jarige gitarist, die met zijn folkformatie The Nightwatchmen tussen 2007 en 2011 vier platen opnam, heeft inmiddels al een groot aantal nummers geschreven.

Wanneer het nieuwe project van Morello het levenslicht zal zien is vooralsnog niet bekend. Springsteens album High Hopes (met daarop acht tracks met de gitarist) ligt nu in de schappen.

Foto: Thomas Hawk (CC)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes'
muziek in coronatijd

‘Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Tom Morello werkt aan soloplaat (nieuws) | OOR