kijken

Tool deelt zijn eerste videoclip in vijftien jaar

Tool heeft een videoclip uitgebracht bij Opiate², een vernieuwde versie van de single uit 1992. Dit is de eerste keer in vijftien jaar dat de band een video deelt, gemaakt door Dominic Hailstone en Tool-gitarist Adam Jones.

Vanaf vandaag is er een korte film van tien minuten te koop. Deze Blu-ray wordt uitgebracht met een 46-pagina dik fotoboekje. Bekijk de verkorte versie van de film hieronder.

In de nieuwe versie mag Danny Carey langer drummen dan in de oorspronkelijke versie van Opiate. Verder zijn de instrumenten duidelijker te horen en klinkt Opiate² iets scherper dan zijn voorganger.

Momenteel is Tool op tournee. Op 19 mei speelt de band een (inmiddels uitverkochte) show in Ziggo Dome, Amsterdam. Binnenkort komt Tool’s laatste album Fear Inoculum (2019) uit op vinyl.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel
concert

Ayreon in 013: meer is meer bij dynamisch progmetalspektakel

Exact vier jaar na Into The Electric Castle brengt Arjen Lucassen met 01011001 – Live Beneath The Waves opnieuw een ...
Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit
nieuwe muziek

Verrassing: nieuw album The National komt maandag uit

The National brengt maandag zijn nieuwe album 'Laugh Track' uit. Dat maakte de band vrijdag bekend op hun eigen festival ...
Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom
nieuws
sufjan stevens

Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom

Sufjan Stevens ondergaat een intensieve behandeling voor het Guillain-Barré-syndroom, een spierziekte die mensen volledig kan verlammen ...

Tool deelt zijn eerste videoclip in vijftien jaar (kijken) | OOR