nieuws
Hiphop

Trump president, nieuw werk Wu-Tang Clan openbaar

Martin Shkreli is zijn belofte nagekomen. Nou ja, bijna. Eerder dit jaar maakte de controversiële Amerikaanse ondernemer bekend dat hij het onuitgebrachte Wu-Tang Clan album vrijgeeft als Donald Trump president wordt. De eerste clips met nieuwe muziek zijn nu hieronder te beluisteren.

Wu-Tang Clan nam in het geheim van 2008 tot 2013 een dubbelalbum op, waarvan maar één cd-exemplaar werd gedrukt in 2014. In 2015 werd de cd te koop gezet voor het hoogste bod. Uiteindelijk was Shkreli degene die het album opkocht voor twee miljoen dollar. Shkreli, een ondernemer en eigenaar van verschillende financiële en farmaceutische bedrijven, werd berucht voor het opvoeren van het medicijn Daraprim, dat parasitische infecties tegengaat.

Shkreli beweerde eerder dit jaar dat hij het hele album online zou zetten als Donald Trump de verkiezingen wint. Tot zover is dat nog niet gebeurd, maar hij heeft wel al de eerste nieuwe muziek gedeeld via het internet. Hij laat weten dat hij niet verwacht had dat Trump zou winnen. Hij is van plan in overleg te gaan met Wu-Tang Clan om een release van het gehele album te bespreken.


Foto: Jonathan Weiner

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

Trump president, nieuw werk Wu-Tang Clan openbaar (nieuws) | OOR