nieuws

OOR-verhalen genomineerd voor Jip Golsteijn Journalistiekprijs

De nominaties voor de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2020 zijn door de jury bekendgemaakt. Uit alle inzendingen heeft de jury zes verhalen genomineerd, waaronder twéé verhalen van OOR’s Tom Engelshoven.

Het gaat om twee recente stukken. Allereerst een verhaal over Nick Cave & The Bad Seeds: Voorbij de dood. Diens laatste album Ghosteen is een intrigerende rouwdienst die Engelshoven noopte tot een diepgravende analyse.

Daarnaast is de OOR-redacteur genomineerd met zijn beschouwing van de jaren ’10: Het decennium van de verstoppende beschikbaarheid. Hierin analyseert de schrijver de ontwikkeling van hedendaagse popmuziek in het afgelopen decennium.

Andere genomineerd zijn Frank Provoost (De professor doet een potje pogo – NRC), Mathijs de Groot  (Op zoek naar de elektrische piano der elektrische piano’s: de Fender Rhodes – Volkskrant), Ricardo Jupijn (Een Arabische nacht met Tamino in Casablanca – The Daily Indie) en Corto Blommaert (Mozes on the road – Volkskrant).

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs – vernoemd naar de in 2002 overleden popjournalist die vooral bekend werd door zijn stukken in De Telegraaf – wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een journalist die volgens de jury in zijn of haar inzending blijk had gegeven van een originele invalshoek en een hoog niveau van schrijven. De winnaar wordt op 24 februari in Paradiso bekendgemaakt.

In 2018 won OOR’s Thomas Snoeijs de prijs met een verhaal over Iggy Pop en Josh Homme: ‘Lustig leven in tijden van sterfte‘, waarvoor de schrijver beide popiconen sprak in New York, een week na het overlijden van David Bowie.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
De Crowes versus het gekraai in Paradiso Noord
concert

De Crowes versus het gekraai in Paradiso Noord

The Black Crowes zijn terug op het oude nest. Chris en Rich Robinson hebben oud zeer bijgelegd en vieren het ...
Nieuwe Pearl Jam te beluisteren door telefoon op de maan te richten
nieuws

Nieuwe Pearl Jam te beluisteren door telefoon op de maan te richten

Zag je donderdagavond mensen met hun telefoon naar de maan zwaaien? Dat waren Pearl Jam-fans. De band heeft een single aangekondigd ...

OOR-verhalen genomineerd voor Jip Golsteijn Journalistiekprijs (nieuws) | OOR