nieuws

OOR-verhalen genomineerd voor Jip Golsteijn Journalistiekprijs

De nominaties voor de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2020 zijn door de jury bekendgemaakt. Uit alle inzendingen heeft de jury zes verhalen genomineerd, waaronder twéé verhalen van OOR’s Tom Engelshoven.

Het gaat om twee recente stukken. Allereerst een verhaal over Nick Cave & The Bad Seeds: Voorbij de dood. Diens laatste album Ghosteen is een intrigerende rouwdienst die Engelshoven noopte tot een diepgravende analyse.

Daarnaast is de OOR-redacteur genomineerd met zijn beschouwing van de jaren ’10: Het decennium van de verstoppende beschikbaarheid. Hierin analyseert de schrijver de ontwikkeling van hedendaagse popmuziek in het afgelopen decennium.

Andere genomineerd zijn Frank Provoost (De professor doet een potje pogo – NRC), Mathijs de Groot  (Op zoek naar de elektrische piano der elektrische piano’s: de Fender Rhodes – Volkskrant), Ricardo Jupijn (Een Arabische nacht met Tamino in Casablanca – The Daily Indie) en Corto Blommaert (Mozes on the road – Volkskrant).

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs – vernoemd naar de in 2002 overleden popjournalist die vooral bekend werd door zijn stukken in De Telegraaf – wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een journalist die volgens de jury in zijn of haar inzending blijk had gegeven van een originele invalshoek en een hoog niveau van schrijven. De winnaar wordt op 24 februari in Paradiso bekendgemaakt.

In 2018 won OOR’s Thomas Snoeijs de prijs met een verhaal over Iggy Pop en Josh Homme: ‘Lustig leven in tijden van sterfte‘, waarvoor de schrijver beide popiconen sprak in New York, een week na het overlijden van David Bowie.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?'
muziek in coronatijd

‘ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

OOR-verhalen genomineerd voor Jip Golsteijn Journalistiekprijs (nieuws) | OOR