nieuws

Ty Segall deelt nieuwe track

Ty Segall heeft (weer) een nieuwe track uitgebracht. Het nummer heet The Main Pretender en bevat naast de vaste dosis fuzz-gedreven gitaren een wild krijsende saxofoon-partij van Mikal Cronin, de multi-instrumentalist die al eerder basgitaar speelde in The Ty Segall Band en samen met Segall het album Slaughterhouse opnam.

Met The Main Pretender sluit Segall een druk jaar af, waarin hij onder meer het album Ty Segall, de EP’s Sentimental Goblin en Shalots en de losse tracks Alta, Meaning en My Lady’s On Fire uitbracht. Ook op die laatste track speelde Mikal Cronin de saxofoonpartij in.

Over de track zegt Segall op zijn bandcamp-pagina: ‘The Main Pretender tracht de kudde uit te dunnen door zich te focussen op de grootste gedeelde noemer van onze maatschappij – mensen die het bos niet meer kunnen zien omdat hun hoofd in hun reet zit.’ Wake-up calls waren nooit zo catchy en luid tegelijk.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Ty Segall deelt nieuwe track (nieuws) | OOR