nieuws

Ty Segall deelt nieuwe track

Ty Segall heeft (weer) een nieuwe track uitgebracht. Het nummer heet The Main Pretender en bevat naast de vaste dosis fuzz-gedreven gitaren een wild krijsende saxofoon-partij van Mikal Cronin, de multi-instrumentalist die al eerder basgitaar speelde in The Ty Segall Band en samen met Segall het album Slaughterhouse opnam.

Met The Main Pretender sluit Segall een druk jaar af, waarin hij onder meer het album Ty Segall, de EP’s Sentimental Goblin en Shalots en de losse tracks Alta, Meaning en My Lady’s On Fire uitbracht. Ook op die laatste track speelde Mikal Cronin de saxofoonpartij in.

Over de track zegt Segall op zijn bandcamp-pagina: ‘The Main Pretender tracht de kudde uit te dunnen door zich te focussen op de grootste gedeelde noemer van onze maatschappij – mensen die het bos niet meer kunnen zien omdat hun hoofd in hun reet zit.’ Wake-up calls waren nooit zo catchy en luid tegelijk.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Ty Segall deelt nieuwe track (nieuws) | OOR