nieuws

Ty Segall komt met nieuwe track Alta

Ty Segall heeft een nieuwe track gedeeld: Alta. De track is geen teaser voor een nieuw album. Nee,  Segall nam de track ‘gewoon’ op gedurende zijn lentepauze, toen hij even niet op tournee was. Hiervoor reisde hij af naar de Electrical Audio studio van Steve Albini waar hij samen met de Freedom Band – dezelfde band waarmee Ty op Lowlands stond  – de track opnam.

Het is de zoveelste release van de garagerocker dit jaar. Begin dit jaar verscheen reeds zijn tweede self-titled album. Kort daarna, in maart en juli, verschenen respectievelijk surprise EP’s Sentimental Goblin en Fried Shallots. En nu dus Alta.

Alta is een afkorting voor Alberta, een prairie-provincie in Canada. Wat precies het verband is tussen deze plek en de Californische duizendpoot is niet duidelijk. Wel koestert Ty de wens het gebied weer terug te brengen naar een staat van groen en anti-civilisatie: ‘Alta I want to know you/And to feel your green/I want to fight to save you. I want to give my life.’ De track start met droefgeestige elektrische piano en de raspende stem van Ty. Maar het duurt niet lang totdat er een traag stuwende muur van fuzz aangedreven gitaren de boel overneemt en alles verandert in een paardenwagen op steroïden.

Lees ons verslag van Ty Segall op Lowlands hier.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Regeerperiode Slayer ten einde
concert
Slayer

Regeerperiode Slayer ten einde

Met de woorden ‘The end is near’ kondigde Slayer op 22 januari zijn naderende afscheid aan. Na 37 jaar, 12 ...
Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen
concert

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen

Le Guess Who?, het immer uitdijende festival met het alsmaar duizelingwekkender wordende blokkenschema. Een cultdingetje is het al lang niet ...
Anders (Different)
album
De Jeugd Van Tegenwoordig

Anders (Different)

Een creatief hoogtij-jaar voor De Jeugd van Tegenwoordig. Na Luek uit februari is er gewoon alweer een album. Anders (Different) ...

Ty Segall komt met nieuwe track Alta (nieuws) | OOR