nieuws

Ty Segall komt met nieuwe track Alta

Ty Segall heeft een nieuwe track gedeeld: Alta. De track is geen teaser voor een nieuw album. Nee,  Segall nam de track ‘gewoon’ op gedurende zijn lentepauze, toen hij even niet op tournee was. Hiervoor reisde hij af naar de Electrical Audio studio van Steve Albini waar hij samen met de Freedom Band – dezelfde band waarmee Ty op Lowlands stond  – de track opnam.

Het is de zoveelste release van de garagerocker dit jaar. Begin dit jaar verscheen reeds zijn tweede self-titled album. Kort daarna, in maart en juli, verschenen respectievelijk surprise EP’s Sentimental Goblin en Fried Shallots. En nu dus Alta.

Alta is een afkorting voor Alberta, een prairie-provincie in Canada. Wat precies het verband is tussen deze plek en de Californische duizendpoot is niet duidelijk. Wel koestert Ty de wens het gebied weer terug te brengen naar een staat van groen en anti-civilisatie: ‘Alta I want to know you/And to feel your green/I want to fight to save you. I want to give my life.’ De track start met droefgeestige elektrische piano en de raspende stem van Ty. Maar het duurt niet lang totdat er een traag stuwende muur van fuzz aangedreven gitaren de boel overneemt en alles verandert in een paardenwagen op steroïden.

Lees ons verslag van Ty Segall op Lowlands hier.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Ty Segall komt met nieuwe track Alta (nieuws) | OOR