nieuws

Typhoon en Hedon organiseren benefiet voor vluchteling

Wie anders dan Typhoon toont zijn geëngageerde gezicht tijdens deze roerige dagen voor de vluchteling. Europa staat in brand, er móet iets gebeuren, op internationaal en op nationaal niveau. En ook in de lokale gemeenschappen. Typhoon begrijpt ‘t. Hij kan niet langer stilzitten en toekijken. Samen met zijn muziekvrienden en Hedon in Zwolle organiseert hij op 17 september een benefietavond. Gasten: Typhoon & Friends, Racoon, Blaudzun, André Manuel, Roosbeef, John Coffey en nog veel meer. En er is een benefietsingle!

In een persbericht meldt Hedon: “Ook wij zijn doordrongen van het schrille contrast tussen wat wij dagelijks mogen en kunnen doen in Hedon en het leven dat voor de vele vluchtelingen momenteel compleet op de kop staat. Toen Typhoon ons afgelopen week benaderde met dezelfde drang om iets meer te betekenen dan alleen het zijn van toehoorder of toeschouwer, hoefden we daar dan ook geen seconde over na te denken. Daarom organiseren we samen met Typhoon en zijn vrienden donderdag 17 september een grote benefietavond. Misschien is het een druppel op een gloeiende plaat, maar niets doen is geen optie en alle beetjes helpen.

Er is in korte tijd een prachtig programma samengesteld. Acts die meewerken zijn: Typhoon & Friends, Racoon, Blaudzun, André Manuel, Roosbeef, Rico, Akwasi, John Coffey en Airto. Tussen de muzikale hoogtepunten door zullen inspirerende sprekers als André Manuel, Karam Kanho & Josee van Oers (Het Syrische Comité) en jongeren van De Fakkelteit hun eigen ideeën met je delen, ieder op zijn eigen manier. Presentator van de avond is Boudewijn Koops. Iedereen zet zich belangeloos in en de ticketopbrengst gaat volledig naar Giro 6868. Het enige dat we van jou vragen is om een kaartje te kopen. Voor slechts €20 heb je een fantastische avond en help jij samen met ons die druppel net iets groter te laten worden.

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!

We zijn blij met elk ticket dat we verkopen, maar wil je meer doneren? Dan kan dat door meer voor je ticket te betalen. Tijdens het bestellen heb je de keuze uit kaartjes voor €20, €30, €40, en € 50, maar voel je niet verplicht! Wellicht overbodig om te zeggen dat alle tickets voor hetzelfde staan.”

 

En dan ook nog dit: sinds 9 september is de single Hier Is Het Goed van Henny Vrienten samen met Typhoon, de eerste single van het nieuwe album van Henny Vrienten, verkrijgbaar op iTunes en Apple Music. De andere streaming kanalen volgen in de loop van deze week. Het nummer is een protestlied en tevens een uitgestoken hand naar ontheemden die een beter leven zoeken. Dit nummer schreef Henny Vrienten maanden geleden en stond al gepland als eerste single, voordat de vluchtelingencrisis een voorlopig dieptepunt bereikte. Zowel Henny als Typhoon hebben besloten de opbrengsten van het nummer te schenken aan Stichting Vluchteling.

Dit benefiet komt tot stand dankzij de belangeloze inzet van alle artiesten, Bloemink Security, Studio Wonder, Buro Ruis, Hedon en de tomeloze inzet van Typhoon en zijn titanenband.

Foto Typhoon: Dimitri Hakke (tijdens North Sea Jazz 2015)
Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Metallica overdondert ook van een afstandje
concert
Metallica

Metallica overdondert ook van een afstandje

De vorige keer dat Metallica in Amsterdam optrad, was dat voor twee – relatief – intieme concerten in de Ziggo ...
Smashing Pumpkins is luid, rauw en intens in AFAS Live
concert
The Smashing Pumpkins

Smashing Pumpkins is luid, rauw en intens in AFAS Live

Eindelijk weer in de oude bezetting zijn de Smashing Pumpkins van Billy Corgan bezig aan een Europese tournee. En toch ...
Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark
concert
Bon Jovi

Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark

Het is een van de succesvolste bedrijven in de muziek. De BV Bon Jovi staat al jaren in de lijst ...

Typhoon en Hedon organiseren benefiet voor vluchteling (nieuws) | OOR