nieuws
Hiphop

Typhoon onthult themalied Serious Request

Giel Beelen heeft in zijn show op 3FM zojuist voor de eerste keer het themalied van de komende editie van Serious Request gedraaid. Typhoon nam het nummer Niet Weglopen speciaal voor de actie op. De track is vanaf vandaag overal te downloaden. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Ieder jaar zet Serious Request zich in samenwerking met het Rode Kruis in voor een stille ramp. Dit jaar gaat de opbrengt naar de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest
extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog.

Typhoon zet zich met het nummer in voor de jongeren in oorlogsgebieden: ‘Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp ook langer blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen. Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!’ Download het nummer hier via iTunes. Vanaf vrijdag is er ook een speciale 7-inch single beschikbaar.

Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

Typhoon onthult themalied Serious Request (nieuws) | OOR