nieuws
Hiphop

Typhoon onthult themalied Serious Request

Giel Beelen heeft in zijn show op 3FM zojuist voor de eerste keer het themalied van de komende editie van Serious Request gedraaid. Typhoon nam het nummer Niet Weglopen speciaal voor de actie op. De track is vanaf vandaag overal te downloaden. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Ieder jaar zet Serious Request zich in samenwerking met het Rode Kruis in voor een stille ramp. Dit jaar gaat de opbrengt naar de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest
extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog.

Typhoon zet zich met het nummer in voor de jongeren in oorlogsgebieden: ‘Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp ook langer blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen. Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!’ Download het nummer hier via iTunes. Vanaf vrijdag is er ook een speciale 7-inch single beschikbaar.

Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Typhoon onthult themalied Serious Request (nieuws) | OOR