nieuws

U2 best verdienende artiest van 2018

Forbes heeft een lijst gepubliceerd met de best verdienende artiesten van het jaar. Volgens het zakenblad heeft U2 het meest verdiend van allemaal. De Ierse band hield tussen juni 201 en juni 2018 zo’n 118 miljoen dollar, zo’n 105 miljoen euro, over aan hun wereldtournee.

U2 vierde vorig jaar de dertigste verjaardag van The Joshua Tree met een uitgebreide tournee, maakte een veertiende album: Songs Of Experience, en ging dit jaar vrolijk verder met touren. In totaal kwamen er in een jaar 2,7 miljoen fans naar concerten van de band, zo heeft Forbes berekend.

Op de tweede plek staat Coldplay, die zo’n 115 miljoen dollar zou hebben verdiend. Ed Sheeran staat met een respectabele 110 miljoen op plek drie. Volgens Forbes is Sheeran de best betaalde soloartiest vanwege zijn miljarden streams. Bruno Mars verdiende 100 miljoen en staat op plek vier. Katy Perry is de eerste vrouw in de lijst van Forbes. Zij staat met 83 miljoen dollar nog net in de top 5. Taylor Swift valt daar met een schamele 80 miljoen net buiten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

U2 best verdienende artiest van 2018 (nieuws) | OOR