nieuws

U2 en Noel Gallagher spelen Don't Look Back In Anger

U2 en Noel Gallagher speelden afgelopen weekend in London samen klassieker Don’t Look Back In Anger. Natuurlijk ging dit niet onopgemerkt aan broer Liam Gallagher voorbij.

U2 viert de dertigste verjaardag van The Joshua Tree met een wereldtour, waarvoor ze dit weekend Londen aandeden. Noel Gallagher verzorgt tijdens de Europese data het voorprogramma voor U2. Tijdens de show kwam Noel het podium op om samen met U2 de Oasis-hit Don’t Look Back in Anger te spelen.

Bono en Noel droegen het nummer op aan de bevolking van Manchester. Don’t Look Back In Anger werd een onofficieel lijflied voor de stad na de aanslag bij het concert van Ariana Grande. Tijdens een herdenking van de slachtoffers werd het nummer spontaan ingezet door bezoekers. Sindsdien werd ook op het Manchester-herdenkingsconcert het nummer gecoverd door Coldplay en tijdens Glastonbury zong Liam Gallagher het nummer, dat op plaat werd gezongen door Noel, voor het eerst zelf.

Liam, die bezig is zijn eerste soloalbum As You Were te promoten, heeft uiteraard gereageerd op de samenwerking tussen U2 en Noel. U2 doopte hij om tot ‘Bingo and his naff band’ en hij verklaarde eerder liever zijn eigen stront te eten dan naar die band te moeten luisteren. Hij vergeet niet de naam van zijn nieuwe album As You Were nog even te noemen.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...