nieuws

U2 en Noel Gallagher spelen Don't Look Back In Anger

U2 en Noel Gallagher speelden afgelopen weekend in London samen klassieker Don’t Look Back In Anger. Natuurlijk ging dit niet onopgemerkt aan broer Liam Gallagher voorbij.

U2 viert de dertigste verjaardag van The Joshua Tree met een wereldtour, waarvoor ze dit weekend Londen aandeden. Noel Gallagher verzorgt tijdens de Europese data het voorprogramma voor U2. Tijdens de show kwam Noel het podium op om samen met U2 de Oasis-hit Don’t Look Back in Anger te spelen.

Bono en Noel droegen het nummer op aan de bevolking van Manchester. Don’t Look Back In Anger werd een onofficieel lijflied voor de stad na de aanslag bij het concert van Ariana Grande. Tijdens een herdenking van de slachtoffers werd het nummer spontaan ingezet door bezoekers. Sindsdien werd ook op het Manchester-herdenkingsconcert het nummer gecoverd door Coldplay en tijdens Glastonbury zong Liam Gallagher het nummer, dat op plaat werd gezongen door Noel, voor het eerst zelf.

Liam, die bezig is zijn eerste soloalbum As You Were te promoten, heeft uiteraard gereageerd op de samenwerking tussen U2 en Noel. U2 doopte hij om tot ‘Bingo and his naff band’ en hij verklaarde eerder liever zijn eigen stront te eten dan naar die band te moeten luisteren. Hij vergeet niet de naam van zijn nieuwe album As You Were nog even te noemen.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

U2 en Noel Gallagher spelen Don't Look Back In Anger (nieuws) | OOR