nieuws

Geen maximum aan bezoekers meer voor concerten

De regels voor concerten versoepelen sneller dan gedacht. Het kabinet kondigde woensdag tijdens de persconferentie aan dat er geen maximum meer geldt op bijeenkomsten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de limiet vanaf volgende week naar 100 bezoekers zou gaan.

De nieuwe regels komen wel met een aantal voorwaarden: vanaf 100 (binnen) of 250 bezoekers (buiten) worden mensen bij de ingang gevraagd naar hun gezondheid en is reserveren verplicht. Er mogen geen rijen ontstaan bij de deur en bezoekers moeten 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden. Zitplaatsen zijn verplicht.

Ook mogen er weer voorzichtig festivals en andere grotere evenementen worden gepland. Organisatoren kunnen vanaf 1 juli een vergunning aanvragen voor evenementen. Burgemeesters beslissen daar dan over.

Deze versoepeling biedt in ieder geval meer ruimte voor serieuze (en wellicht rendabele) initiatieven in de (grotere) popzalen en op openluchtlocaties. Al zal het nog even duren voordat internationale acts hun tournees hervatten.

Fotografie: Luuk Denekamp, Foals in (een nog altijd te vol) Paradiso

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Paradiso schrapt 60 banen: 'Het hek is van de dam'
muziek in coronatijd

Paradiso schrapt 60 banen: ‘Het hek is van de dam’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Onze favoriete albums van de eerste helft 2020
special

Onze favoriete albums van de eerste helft 2020

2020 maakt er een modderboel van, maar hey, we zijn op de helft: 1 juli. Tijd voor ons traditionele ‘tussenstandje’ dus: de ...

Geen maximum aan bezoekers meer voor concerten (nieuws) | OOR