nieuws

Geen maximum aan bezoekers meer voor concerten

De regels voor concerten versoepelen sneller dan gedacht. Het kabinet kondigde woensdag tijdens de persconferentie aan dat er geen maximum meer geldt op bijeenkomsten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de limiet vanaf volgende week naar 100 bezoekers zou gaan.

De nieuwe regels komen wel met een aantal voorwaarden: vanaf 100 (binnen) of 250 bezoekers (buiten) worden mensen bij de ingang gevraagd naar hun gezondheid en is reserveren verplicht. Er mogen geen rijen ontstaan bij de deur en bezoekers moeten 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden. Zitplaatsen zijn verplicht.

Ook mogen er weer voorzichtig festivals en andere grotere evenementen worden gepland. Organisatoren kunnen vanaf 1 juli een vergunning aanvragen voor evenementen. Burgemeesters beslissen daar dan over.

Deze versoepeling biedt in ieder geval meer ruimte voor serieuze (en wellicht rendabele) initiatieven in de (grotere) popzalen en op openluchtlocaties. Al zal het nog even duren voordat internationale acts hun tournees hervatten.

Fotografie: Luuk Denekamp, Foals in (een nog altijd te vol) Paradiso

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van augustus
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van augustus

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
Ryan Adams vraagt om 'tweede kans' als muzikant
nieuws

Ryan Adams vraagt om ‘tweede kans’ als muzikant

Ryan Adams plaatste deze week een smeekbede op Instagram om hem een kans te geven zijn muziekcarrière weer op te ...
Slipknot-drummer Joey Jordison (46) overleden
nieuws

Slipknot-drummer Joey Jordison (46) overleden

Joey Jordison, mede-oprichter en voormalig bandlid van Slipknot, is op 46-jarige leeftijd overleden. Hij stierf maandag plotseling in zijn slaap ...

Geen maximum aan bezoekers meer voor concerten (nieuws) | OOR