nieuws

Vanaf 30 juni weer naar concerten, zonder 1,5 meter

Vanaf 30 juni kunnen de concertzalen en festivalvelden weer volledig vollopen, mits de organisatie gebruikmaakt van toegangstesten. Dat heeft het kabinet besloten op basis van de resultaten van de Fieldlabs.

Foto Arend Jan Hermsen

Bezoekers moeten zich voorafgaand aan de evenementen laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. De 1,5 meter afstand kan dan losgelaten worden. Het gaat nadrukkelijk wel om eendaagse evenementen.

Vanaf 29 juli is er ook voor meerdaagse evenementen, denk aan Lowlands, meer mogelijk. Dan verdwijnt de maximale capaciteit van 25.000 bezoekers en ook de 1,5 meter afstand. Daarbij gelden wel extra voorwaarden, zoals tussentijds testen.

Het kabinet gaat met de sector in gesprek over de mogelijke praktische invulling van deze laatste maatregel. Voor al het bovenstaande geldt dat de coronacijfers moeten blijven dalen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Tip voor vaderdag: het beste van OOR in een zwaar boek!
pre-order

Tip voor vaderdag: het beste van OOR in een zwaar boek!

De eerste druk was binnen no-time uitverkocht, maar inmiddels ligt er een verse voorraad van 'Want More? Het beste van ...
Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals
nieuws

Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals

Bij het eerste Foo Fighters-concert in ruim een jaar werd geprotesteerd door anti-vaxxers. Een groep dook op bij een optreden in ...
Iggy Pop voor exclusieve show naar Utrecht
nieuws

Iggy Pop voor exclusieve show naar Utrecht

Iggy Pop komt op 22 juni naar Utrecht voor een 'onvervalste Iggy Pop-show'. Dit zal de enige show in Nederland ...

Vanaf 30 juni weer naar concerten, zonder 1,5 meter (nieuws) | OOR