nieuws

Stoeltjes terug in de popzaal, max 1250 bezoekers

De stoeltjes keren terug in de popzaal. Concerten mogen wel doorgaan, maar vanaf zaterdag 13 november moet het publiek weer zitten bij concerten. Ook mogen er maximaal 1250 mensen in een ruimte zijn.

Foto Tess Janssen

Deze nieuwe maatregelen zijn onderdeel van een nieuw pakket dat het demissionaire kabinet vrijdag presenteerde tijdens een persconferentie. De reeds ingevoerde coronapas blijft ook verplicht.

In praktijk zullen veel concerten en festivals geannuleerd moeten worden. Een uitverkochte concert kan niet zomaar omgebouwd worden naar een geplaceerd evenement, zo bleek al tijdens eerdere lockdowns.

Festival Le Guess Who? in Utrecht, dat nu bezig is, laat weten dat het toch doorgaat. Het zaterdagprogramma zal vroeg in de middag van start gaan (voor 18.00 uur) en op zondag worden de concerten geplaceerd. Lees hier het statement.

Drie weken

De maatregelen gelden voor in ieder geval drie weken, tot en met zaterdag 4 december. Een dag eerder is er een nieuwe persconferentie en worden de maatregelen op de actuele situatie aangepast.

Het kabinet neemt met dit pakket niet de adviezen van het Outbreak Management Team over, dat adviseerde om de hele cultuursector de komende weken op slot te gooien om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Theaterzalen en bioscopen kunnen met deze maatregelen openblijven. Nachtclubs zullen waarschijnlijk onder horeca vallen en moeten, net als café en restaurants, om om 18.00 de deuren sluiten.

2G en 3G

Het kabinet wil op termijn het 2G-model invoeren, waarbij bezoekers alleen binnen kunnen als ze gevaccineerd zijn of genezen van corona. Popzalen krijgen de keuze tussen 2G en 3G (toegang met testen), bij die laatste optie moet het publiek zitten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Stoeltjes terug in de popzaal, max 1250 bezoekers (nieuws) | OOR