nieuws

Verloren Prince-album 'Camille' komt alsnog uit

Het onuitgebrachte Prince-album Camille zou binnenkort op jouw platenspeler kunnen liggen. Het album is al opgenomen in 1986 en dankzij Third Man Records, het platenlabel van Jack White, komt de plaat nu eindelijk uit. Nieuwe liedjes zijn het helaas niet: de tracks zijn verspreid over verschillende albums al uitgebracht.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Camille eerder uit zou komen, maar niet onder de naam Prince. Het album zou verschijnen onder zijn pseudoniem Camille, met de vocalen omhoog gepitcht zodat hij onherkenbaar en androgyn zou klinken.

De reden dat het album uiteindelijk niet werd uitgebracht is onbekend, maar waarschijnlijk wilde Warner Bros geen album uitbrengen onder een andere naam dan Prince, waarop hij besloot de tracks voor andere albums te gebruiken.

De nummers Housequake, Strange Relationship en If I Was Your Girlfriend staan op Prince zijn dubbelalbum Sign O’ The Times uit 1987. Feel U Up verscheen op de b-kant van Partyman. Een releasedatum voor Camille hebben we nog niet, de tracklist al wel.

1. Rebirth of the Flesh
2. Housequake
3. Strange Relationship
4. Feel U Up
5. Shockadelica
6. Good Love
7. If I Was Your Girlfriend
8. Rockhard in a Funky Place

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden
in memoriam

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden

Kees Smallegange is dood. Hij overleed dinsdag aan een hartstilstand. Kees was een stronghold, een autoriteit op het gebied van ...
New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...

Verloren Prince-album 'Camille' komt alsnog uit (nieuws) | OOR