nieuws
Rock

Vest en haarlok Kurt Cobain te koop

Mocht je nog op zoek zijn naar een warm vest voor komende winter, dan heb je geluk: het vest dat Kurt Cobain droeg tijdens de opnames van MTV Unplugged wordt namelijk aanboden op een veiling. Goedkoop zal ie niet zijn, want momenteel staat het bod al op 25.000 dollar (circa 23.000 euro). Op dezelfde veiling wordt ook een haarlok van de in 1994 overleden Nirvana-frontman aangeboden.

De haarlok (huidig bod: 5000 dollar) werd in de jaren negentig door Courtney Love aan poppenmaker Dame Darcy gegeven. Love wilde namelijk dat Darcy het haar zou verwerken in een pop voor dochter Frances Bean. Het haar dat over is wordt nu aangeboden op de veiling.

Naast de Cobain-relikwieën worden er op de Icons And Idols 2015-veiling nog meer dan driehonderd andere rock & roll-items geveild, waaronder John Lennons Gibson-gitaar, een volledig met bladgoud bedekte piano van Elvis Presley en handgeschreven songteksten van Johnny Cash.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

Vest en haarlok Kurt Cobain te koop (nieuws) | OOR