nieuws
Rock

Vest en haarlok Kurt Cobain te koop

Mocht je nog op zoek zijn naar een warm vest voor komende winter, dan heb je geluk: het vest dat Kurt Cobain droeg tijdens de opnames van MTV Unplugged wordt namelijk aanboden op een veiling. Goedkoop zal ie niet zijn, want momenteel staat het bod al op 25.000 dollar (circa 23.000 euro). Op dezelfde veiling wordt ook een haarlok van de in 1994 overleden Nirvana-frontman aangeboden.

De haarlok (huidig bod: 5000 dollar) werd in de jaren negentig door Courtney Love aan poppenmaker Dame Darcy gegeven. Love wilde namelijk dat Darcy het haar zou verwerken in een pop voor dochter Frances Bean. Het haar dat over is wordt nu aangeboden op de veiling.

Naast de Cobain-relikwieën worden er op de Icons And Idols 2015-veiling nog meer dan driehonderd andere rock & roll-items geveild, waaronder John Lennons Gibson-gitaar, een volledig met bladgoud bedekte piano van Elvis Presley en handgeschreven songteksten van Johnny Cash.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird
video

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird

Dave Grohl was te gast in Sesamstraat. Ter plaatse rekruteerde hij twee nieuwe rockvriendjes om met hen het nummer Here ...
'Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit'
achtergrond

‘Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit’

‘Rock & roll is dood, morsdood.’ Ghosteen kan dan wel overal vijf sterren krijgen, dát was wel mooi de eerste ...
tool press 2019
nieuws

Tool brengt ‘Fear Inoculum’ opnieuw uit in goedkopere versie

Na een uitgebreide cd-box eerder dit jaar brengt Tool nu een tweede uitvoering uit van Fear Inoculum. Een budgetversie, zeg ...

Vest en haarlok Kurt Cobain te koop (nieuws) | OOR