nieuws

Vijf opvallende Record Store Day releases

Op 13 april is het Record Store Day en zoals ieder jaar zijn er veel speciale uitvoeringen te vinden op die dag bij je lokale platenzaak. Zo zijn er onder meer bijzondere uitgaves van Bob Dylan, Weezer, David Bowie en Emmylou Harris zullen verkrijgbaar zijn. Dit zijn de vijf releases waar wij voor in de rij gaan staan in april.

Bob Dylan – Blood On The Tracks, Original New York Test Pressing
Blood On The Tracks is een van Dylans meest gewaardeerde werken. Met klassiekers als Tangled Up In Blue en Shelter From The Storm en pareltjes als If You See Her, Say Hello, behoort de plaat uit 1975 tot een van de absolute meesterwerken van de zanger. Onlangs werd al de bootleg More Blood, More Tracks uitgebracht waarop meerdere alternatieve versies van de albumtracks te horen zijn. Met Record Store Day wordt de testdruk van de  plaat, voor de eerste keer, uitgebracht. Verwacht een rauwe Dylan die een aantal van zijn mooiste nummers speelt.

IDLES – Meat EP/Meta EP
De heren van IDLES (foto), de koplopers van de nieuwe Britse punk hebben een gigantische buzz om zich heen. Nu wordt daar op Record Store Day op ingesprongen door de EP Meat uit 2015 voor het eerst uit te brengen op vinyl. Deze unieke pressing bevat de originele vier nummers op de ene van de plaat, terwijl op de andere kant een aantal remixes te vinden is van onder andere David Pajo en Thom van Alt-J.

David Bowie/Marlene Dietrich – Revolutionary Song/Just A Gigolo
Nadat Bowie in The Man Who Fell To Earth zijn acteerdebuut maakte, speelde de Engelsman in de West-Duitse film Just A Gigolo, waarin de zanger schitterde naast Marlene Dietrich. In de film word ook gezongen en een tweetal van deze nummers zijn exclusief voor Record Store Day uitgebracht op een singletje. Op de a-kant hoor je Bowie met The Rebels Revolutionary Song zingen en op de b-zijde zingt Dietrich Just A Gigolo. Een leuk hebbedingetje voor de absolute Bowie-adepten.

Soccer Mommy – For Young Hearts
Het succes van Soccer Mommy is te danken aan deze EP, die oorspronkelijk op Bandcamp gereleaset werd en daarnaast een oplage kende van 300 cassettes. Nu wordt de EP speciaal heruitgebracht door Fat Possum Records voor Record Store Day en kan de doorbraak van de singer-songwriter eindelijk op vinyl bemachtigd worden.

Jeff Buckley – In Transition
Naast Grace is er niet veel werk van Buckley te verkrijgen. Dit uiteraard door zijn vroegtijdige dood. Nu wordt er een aantal, niet eerder uitgebrachte, studiotracks van de zanger op vinyl gereleaset. Naast onbekend materiaal kan er op de plaat ook een alternatieve versie van monsterhit Hallelujah gevonden worden en staan de eerste twee takes van Mojo Pin op de lp.

In honderd platenzaken door het hele land kan op 13 april gezocht worden naar deze specifieke release. Er zijn natuurlijk ook instore optredens en allerlei andere happenings. Ga naar de website van RSD voor de volledige releaselijst en meer informatie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Libertines
Club OOR
The Libertines

The Libertines

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
John Mayer biedt een warme deken in Ziggo Dome
concert

John Mayer biedt een warme deken in Ziggo Dome

Nieuw werk van popster John Mayer komt mondjesmaat. Sinds zijn laatste bezoek, twee jaar geleden, zijn er drie nieuwe singles ...
Giants Of All Sizes
album
Elbow

Giants Of All Sizes

Saai en hoogdravend geneuzel of geniale muziek van ontroerende schoonheid? Het is een vraag die in het verleden opdook bij ...

Vijf opvallende Record Store Day releases (nieuws) | OOR