nieuws

Vijf niet te missen concerten van komende week

Nu we de oliebollen, champagne en kerstdiners weer achter de kiezen hebben, is het de hoogste tijd om tot de orde van de dag over te gaan: muziek! Op naar de vaderlandse concertpodia dus, waar komende week weer de nodige toffe acts staan. Wij geven je onze vijf favoriete shows van komende week. 

Cut_
Waar en wanneer:
Vrijdag 8 januari, Bibelot, Dordrecht
Wat:
Dit Amsterdamse duo maakt sfeervolle elektronische muziek, denk Massive Attack en James Blake. Ze maakten naam met een Engelstalige cover van Papaoutai die door niemand minder dan Stromae himself gedeeld werd, maar ook het originele werk van de het duo is zeker de moeite waard. Het debuutalbum van de groep bestaat uit drie delen. Het eerste deel is al te beluisteren en smaakt naar meer.

zZz + Traumahelikopter
Waar en wanneer:
Vrijdag 8 januari, De School, Amsterdam
Wat:
De School, de opvolger van de legendarische club Trouw, is afgelopen weekend geopend en heeft nu al een double bill op de agenda staan waar je u tegen zegt. Rockduo zZz, slechts bewapend met drums en orgel, bracht na een afwezigheid van zeven jaar in 2015 comebackalbum Juggernaut uit met daarop onder andere een monsterlijke jam van twintig minuten. De garagerockers van Traumahelikopter brengen dit jaar hun derde album Competition Stripe uit en laat daarop naar verluidt een wat rustiger en afwisselender geluid horen, maar live zal het ongetwijfeld weer keihard knallen. Als De School een week na de opening al een nieuw dak moet krijgen zullen deze bands het oude eraf geblazen hebben.

Here Be Dragons
Waar en wanneer:
Vrijdag 8 januari, 013, Tilburg
Wat: Een Nederlandse post-rockband die zijn inspiratie haalt bij bands als Radiohead en Mogwai. De band nam debuut-EP These Golden Days Of Youth op met producer Martijn Groeneveld, die eerder werkte met Blaudzun. De heren presenteren dit werkje vanavond in Tilburg. De bandnaam verwijst naar een veelgebruikte aanduiding voor een gevaarlijk terrein in middeleeuwse fantasieverhalen en past daardoor goed bij de dreigende sound die het vijftal produceert.

Dazzled Sticks
Waar en wanneer:
Zaterdag 9 januari, De Neushoorn, Leeuwarden
Wat: Samenwerking tussen Voicst-zanger Tjeerd Bomhof, die tegenwoordig solo te werk gaat als Dazzled Kid en rapper Sticks. Het (steengoede) album van de heren is gratis te downloaden op hun site (al krijg je bonustracks als je er voor kiest om het te kopen!), dus het is makkelijk om je in te luisteren voor het concert.

Frank Turner & the Sleeping Souls
Waar en wanneer:
Zondag 10 januari, TivoliVredenburg, Utrecht
Wat:
Punk singer-songwriter Frank Turner verkoopt in zijn thuisland Wembley uit en is ook in Nederland populair: hij staat immers in de Ronda-zaal van TivoliVredenburg. Afgelopen zomer gaf hij samen met zijn band The Sleeping Sould nog een overtuigende show de Pinkpop Mainstage en eerder verkocht hij al Paradiso en de Melkweg uit. In Utrecht gaat hij zijn grootste Nederlandse clubshow tot nu toe geven. Iets waar laatste album Positive Songs for Negative People ook aan mee helpt. 

Door Reinier van der Zouw / Foto: Paul Barendregt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?'
muziek in coronatijd

‘ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Vijf niet te missen concerten van komende week (nieuws) | OOR