nieuws

Vinylize expositie in Concerto, Amsterdam

Op uitnodiging van het Amsterdamse creatief productiehuis Shop Around gingen zo’n 50 kunstenaars uit de hele wereld een speciale uitdaging aan: hun favoriete platenhoes bewerken als canvas. Artwork van artiesten als Pink Floyd, Lady Gaga, Blondie en Michael Jackson kreeg een make-over, met verrassende resultaten als gevolg. De Vinylize expositie is vanaf 14 april te zien in de bekende platenwinkel Concerto in Amsterdam.

Kunstenaars die meewerkten aan het project zijn onder meer: William Dalebout (USA), Olla Boku (Taiwan), Eric Ezendam (Frankrijk), Jonathan Ball (UK), Nearly Normal (UK), Luuk Bode, Dumboh, Typex, Loulou & Tummie, Wouter Tulp, Dadara, Lamelos (NL). Eind mei worden alle hoezen geveild. De opbrengst gaat naar The Ocean Clean up, een stichting die zich inzet om het afval in de oceaan op te ruimen.

Speciaal voor Record Store Day hebben Concerto en Shop Around een boek samengesteld met de highlights van deze expositie. De opbrengst van dit boek zal eveneens naar The Ocean Clean up gaan. De expositie is tot 19 mei te zien in Concerto. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van de expositie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...