nieuws

Volgend jaar nieuwe Field Music (met voorproefje)

‘Een pracht van een commerciële zelfmoord’, zo noemde OOR-schrijver John Denekamp het laatste album van Field Music (Measure). Een ontoegankelijke, maar fascinerende plaat dus. Nu kondigt Field Music de opvolger aan. 13 februari is het nieuwe album Plumb verkrijgbaar. Een van de nummers is onder dit bericht al te beluisteren.

Op Plumb staan vijftien tracks die samen 35 minuten duren. Dat is alles wat we vooralsnog kunnen melden over het album. Het wordt het vierde studioalbum van de artistieke indierockduo. Hun eerste album Field Music uit 2005 werd hooggewaardeerd door veel zelfbenoemde fijnproevers die de groep oppikte een fijne mix tussen Belle & Sebastian en XTC. De laatste jaren krijgt elke release een dikke voldoende van OOR.

Kort na de doorbraak gaven broers David en Peter Brewis aan helemaal geen zin te hebben om in een band te spelen. Op het laatste album is ook te horen dat de twee eigenlijk totaal andere kanten op willen. Maar omdat het wel lekker verdient, treden ze nog altijd op onder deze naam, aldus de broertjes Brewis. Hier een voorproefje van het nieuw album.

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...
Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)
het poparchief

Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)

In 2003 - tijden van Napster, Bush en SARS - toog onze huidige hoofdredacteur Erik van den Berg naar Londen ...

Volgend jaar nieuwe Field Music (met voorproefje) (nieuws) | OOR