nieuws
Pop

Vrienten, De Groot en Kooymans op tournee

Henny Vrienten heeft aangegeven dat hij op tournee gaat met Boudewijn de Groot en George Kooymans. Fans zullen nog wel even geduld moeten hebben: de optredens staan pas in 2016 gepland.

Vrienten vertelt vandaag in de Volkskrant over de plannen van het drietal. Ze traden vorig jaar samen op tijdens het verjaardagsfeest van Cesar Zuiderwijk. ‘We zongen toen samen en voelden: hier gebeurt iets!’ verklaart de voormalig Doe Maar-bassist.

Er is nog geen precieze invulling van de plannen, maar het drietal wil in 2016 gaan optreden. ‘Als we gezond blijven,’ voegt Vrienten nog snel toe. Hij is inmiddels 66, net als Kooymans. Boudewijn de Groot is 70 jaar.

Vanaf vrijdag ligt Vrienten’s nieuwe soloplaat En Toch… in de winkels. Hij werkte onder andere samen met zijn zoon (die ook bas speelt) en Daniel Lohues. Morgenavond vindt er een releaseparty plaats in de Melkweg. Kaarten kosten 15 euro en zijn nog beschikbaar.

Foto: Stephan Vanfleteren

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...
Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit
interview

Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit

Spelen in Nashville kent vele gradaties en Ilse DeLange weet er alles van. Op het gebied van pop en country ...
Orbis Quadrantis
album
Monomyth

Orbis Quadrantis

Het melkwegstelsel werd verruild voor woelige baren. Na het afsluiten van de spacerocktrilogie met verkenningen in de ruimte is de ...

Vrienten, De Groot en Kooymans op tournee (nieuws) | OOR