nieuws
Pop

Vrienten, De Groot en Kooymans op tournee

Henny Vrienten heeft aangegeven dat hij op tournee gaat met Boudewijn de Groot en George Kooymans. Fans zullen nog wel even geduld moeten hebben: de optredens staan pas in 2016 gepland.

Vrienten vertelt vandaag in de Volkskrant over de plannen van het drietal. Ze traden vorig jaar samen op tijdens het verjaardagsfeest van Cesar Zuiderwijk. ‘We zongen toen samen en voelden: hier gebeurt iets!’ verklaart de voormalig Doe Maar-bassist.

Er is nog geen precieze invulling van de plannen, maar het drietal wil in 2016 gaan optreden. ‘Als we gezond blijven,’ voegt Vrienten nog snel toe. Hij is inmiddels 66, net als Kooymans. Boudewijn de Groot is 70 jaar.

Vanaf vrijdag ligt Vrienten’s nieuwe soloplaat En Toch… in de winkels. Hij werkte onder andere samen met zijn zoon (die ook bas speelt) en Daniel Lohues. Morgenavond vindt er een releaseparty plaats in de Melkweg. Kaarten kosten 15 euro en zijn nog beschikbaar.

Foto: Stephan Vanfleteren

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird
video

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird

Dave Grohl was te gast in Sesamstraat. Ter plaatse rekruteerde hij twee nieuwe rockvriendjes om met hen het nummer Here ...
'Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit'
achtergrond

‘Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit’

‘Rock & roll is dood, morsdood.’ Ghosteen kan dan wel overal vijf sterren krijgen, dát was wel mooi de eerste ...
tool press 2019
nieuws

Tool brengt ‘Fear Inoculum’ opnieuw uit in goedkopere versie

Na een uitgebreide cd-box eerder dit jaar brengt Tool nu een tweede uitvoering uit van Fear Inoculum. Een budgetversie, zeg ...

Vrienten, De Groot en Kooymans op tournee (nieuws) | OOR