nieuws

Weezer deelt nieuwe single en kondigt album aan 

Op 1 maart verschijnt Weezers langverwachte Black Album, dat heeft de band vandaag via de sociale kanalen aangekondigd. Ook is er een nieuwe single, Zombie Bastards, en komt de band in juli 2019 naar TivoliVredenburg.

De single Zombie Bastards is de opvolger van Can’t Knock The Hustle, die in oktober verscheen. Het titelloze Black Album is Weezers twaalfde plaat en de vijfde die een kleur krijgt toegewezen. Blauw, groen, rood en wit gingen het nieuwe album al voor. De plaat is geproduceerd door Dave Sitek van TV On The Radio en volledig op piano geschreven door frontman Rivers Cuomo. Volgens de band bevat de plaat muzikale referenties naar alles van Gorillaz tot Can tot aan Pink Floyd.

Donderdag 4 juli 2019 komt de band ook naar TivoliVredenburg voor een show in de Ronda. De voorverkoop voor dat optreden start op 30 november om 10.00 via de website van het poppodium. Kaartjes kosten €59,-.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

Weezer deelt nieuwe single en kondigt album aan  (nieuws) | OOR