nieuws

Weezer deelt nieuwe single en kondigt album aan 

Op 1 maart verschijnt Weezers langverwachte Black Album, dat heeft de band vandaag via de sociale kanalen aangekondigd. Ook is er een nieuwe single, Zombie Bastards, en komt de band in juli 2019 naar TivoliVredenburg.

De single Zombie Bastards is de opvolger van Can’t Knock The Hustle, die in oktober verscheen. Het titelloze Black Album is Weezers twaalfde plaat en de vijfde die een kleur krijgt toegewezen. Blauw, groen, rood en wit gingen het nieuwe album al voor. De plaat is geproduceerd door Dave Sitek van TV On The Radio en volledig op piano geschreven door frontman Rivers Cuomo. Volgens de band bevat de plaat muzikale referenties naar alles van Gorillaz tot Can tot aan Pink Floyd.

Donderdag 4 juli 2019 komt de band ook naar TivoliVredenburg voor een show in de Ronda. De voorverkoop voor dat optreden start op 30 november om 10.00 via de website van het poppodium. Kaartjes kosten €59,-.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Tip voor vaderdag: het beste van OOR in een zwaar boek!
pre-order

Tip voor vaderdag: het beste van OOR in een zwaar boek!

De eerste druk was binnen no-time uitverkocht, maar inmiddels ligt er een verse voorraad van 'Want More? Het beste van ...
Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals
nieuws

Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals

Bij het eerste Foo Fighters-concert in ruim een jaar werd geprotesteerd door anti-vaxxers. Een groep dook op bij een optreden in ...
Iggy Pop voor exclusieve show naar Utrecht
nieuws

Iggy Pop voor exclusieve show naar Utrecht

Iggy Pop komt op 22 juni naar Utrecht voor een 'onvervalste Iggy Pop-show'. Dit zal de enige show in Nederland ...

Weezer deelt nieuwe single en kondigt album aan  (nieuws) | OOR