nieuws

Wet Leg kondigt debuut aan, check de nieuwe video

Wet Leg, de hipste Britse indieband van het moment, heeft zijn debuut aangekondigd. Rhian Teasdale en Hester Chambers brengen het titelloze album op 8 april uit bij platenlabel Domino. Bekijk hieronder het artwork en video bij de nieuwe single Too Late Now.

Het tweetal, afkomstig van het Britse eiland Isle of Wight, scoorde al twee dikke hits met Chaise Longue en Wet Dream, goed voor meer dan een miljoen views op YouTube, wat best uniek is voor een debuteerde indieband.

Het album is voor het grootste gedeelte opgenomen en geproduceerd door Dan Carey van Speedy Wunderground, die ook produceerde voor Fontaines D.C., Goat Girl en Black Midi. In een persbericht wordt het album omschreven als ‘droevige muziek voor feestvierders en feestmuziek voor droevige mensen’.

‘Wet Leg was oorspronkelijk bedoeld om grappig te zijn’, zegt Rhian. ‘Als vrouw wordt je beoordeeld op hoe mooi of cool je eruit ziet, maar wij willen maf en een beetje onbeleefd zijn. We willen liedjes schrijven waarop mensen kunnen dansen. En we willen dat mensen het naar hun zin hebben.’

Wet Leg speelt 19 januari op Eurosonic in Groningen en op 20 januari in de Utrechtse popzaal EKKO. Later komt de band naar Doornroosje, Nijmegen (19/5), Rotown, Rotterdam (20/5) en London Calling, Amsterdam (21/5).

01 Being in Love
02 Chaise Longue
03 Angelica
04 I Don’t Wanna Go Out
05 Wet Dream
06 Convincing
07 Loving You
08 Ur Mum
09 Oh No
10 Piece of Shit
11 Supermarket
12 Too Late Now

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Wet Leg kondigt debuut aan, check de nieuwe video (nieuws) | OOR