nieuws
Metal

Wijlen Jeff Hanneman te horen op nieuwe Slayer

Het aankomende album van Slayer bevat een nummer waar de overleden gitarist Jeff Hanneman van de band op meespeelt. Hanneman overleed twee jaar geleden aan een leveraandoening.

De nog titelloze plaat van Slayer is de opvolger van World Painted Blood (2009) en komt later dit jaar uit. In een interview met Revolver vertelt bassist Tom Araya over de bijdrage van Hanneman. ‘We begonnen drie jaar geleden met het produceren van het album toen Jeff er nog bij was’, aldus Araya. ‘We zijn blij dat we iets hebben waar hij aan mee heeft gewerkt.’ Het bewuste nummer was al af, op de vocalen na, maar ook die zijn inmiddels toegevoegd.

Hanneman overleef een jaar na zijn bijdrage aan het nummer aan een leveraandoening ten gevolge van zijn overmatige alcoholgebruik.

Foto: ozz13x (cc)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...
Black Midi
Club OOR
Black Midi

Black Midi

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...

Wijlen Jeff Hanneman te horen op nieuwe Slayer (nieuws) | OOR