nieuws

Will Butler stapt na twintig jaar uit Arcade Fire

Arcade Fire maakte afgelopen week zijn comeback, maar zonder multi-instrumentalist en podiumbeest Will Butler, zo blijkt uit een reeks tweets. De muzikant meldde dit weekend dat hij sinds eind vorig jaar geen deel meer uitmaakt van de band.

Foto Rama (cc)

‘Ik ben eind vorig jaar vertrokken, nadat het nieuwe album klaar was’, schrijft hij op Twitter. ‘Er was geen acute reden, behalve dat ik ben veranderd – en de band is veranderd in de afgelopen twintig jaar. Tijd voor nieuwe dingen.’

Will is de broer van Win Butler, die samen met zijn echtgenote Régine Chassagne de band aanvoert. Vanuit het publiek leerden we hem kennen als blikvanger van de band, niet vies van een wilde klim- of springpartij tijdens liveshows.

Will blijft wel muziek maken onder zijn eigen naam. Hij is begonnen aan de opvolger van Generations uit 2020. Eerder bracht hij het mini-album Policy (2015) en de liveregistratie Friday Night (2016) uit.

Arcade Fire brengt op 6 mei zijn zesde studioalbum We uit, opgenomen met Radiohead-producer Nigel Godrich. Deze week verscheen de eerste single The Lightning III.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...
Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome
concert

Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome

Queen + Adam Lambert hadden in 2020 al met hun The Rhapsody tour in de Ziggo Dome moeten staan, maar ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...

Will Butler stapt na twintig jaar uit Arcade Fire (nieuws) | OOR