winactie

Win! Een Neil Young-pakket voor 50 jaar 'Harvest'

In 1972 bracht Neil Young zijn meest bekende album Harvest uit, met daarop tevens zijn bekendste single (Heart Of Gold). Om het 50-jarig jubileum van deze plaat te vieren komt de gitaarheld met een luxe heruitgave en de bioscoopvertoning van de documentaire Neil Young: Harvest Time op donderdag 1 december. Wij geven een pakket weg!

Foto Henry Diltz

De filmbeelden laten zien hoe Harvest tot stand kwam in het jaar voor de release. We worden meegenomen naar Neils boerderij in Californië voor de ‘Harvest Barn’-sessies, naar Londen voor een optreden met het London Symphony Orchestra en naar Nashville waar hij met zijn begeleidingsband The Stray Gators aan de plaat werkte.

Tijdens optredens en repetities komen nummers als Heart of Gold, A Man Needs A Maid, Alabama en Old Man voorbij. In een exclusieve opname voor bioscoopbezoekers blikt Neil Young terug op zijn meest succesvolle album en ook op de filmbeelden, die tot nu toe slechts als losse flodders op het internet zwierven.

De boxset bevat 3 cd’s met het originele album, drie studio outtakes en een nog niet eerder uitgebrachte opname van Neils solo-optreden voor BBC in 1971. Daarnaast zitten er twee dvd’s in de box, met de documentaire Neil Young: Harvest Time en de Harvest-sessies. Ook bevat de box een boekwerk en uitvouwbare poster.

Win!

Wij mogen drie Neil Young-pakketen weggeven met de boxset (3cd/2dvd) en doutickets voor de bioscoopvertoning van Neil Young: Harvest Time. Wil jij kans maken? Mail dan uiterlijk 22 november naar prijsvraag@oor.nl o.v.v. ‘Neil Young’. Vergeet niet je adres mee te sturen en laat ons weten welke Kinepolis-bioscoop je wil bezoeken: Breda, Den Bosch, Hoofddrop, Leidschendam, Rotterdam Cinerama of Utrecht Jaarbeurs. We nemen contact op met de winnaars.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar
lijst

OOR’s Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar

Het is weer zover: 55 popjournalisten, radio-dj’s en prominente muziekvolgers stuurden hun top 10 in en het beste album van ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...
Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran
eerste namen

Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran

Ook Nothing But Thieves, Royal Blood, Froukje, Sam Smith, Avril Lavigne en Greta van Fleet spelen volgend jaar op de ...

Win! Een Neil Young-pakket voor 50 jaar 'Harvest' (winactie) | OOR