nieuws

Winkel dicht? Bestel de nieuwe OOR in onze shop

Happy new year! Pardon: gelukkig nieuwjaar! – want OOR trapt 2022 af in Nederlandstalige sferen. Het is precies veertig jaar geleden dat De Bom barstte. Doe Maar, Het Goede Doel en Toontje Lager voerden in 1982 een golf aan Nederpopacts aan, die allemaal in de eigen taal zongen.

Niet langer was het Nederlands een gimmick of niche, maar een succesvol, opzichzelfstaand genre. Een genre dat vandaag de dag bovendien een nieuwe piek beleeft: Froukje, S10, Sophie Straat, Hang Youth, Goldband, MEAU en vele, vele anderen roeren zich in het alternatieve circuit, na de hiphop heeft nu ook de vaderlandse pop het vizier op de moerstaal gericht.

OOR zet de opkomst van Hollanditis in 1982 uitvoerig op een rij, spreekt Henk Westbroek over toén en schuift in het heden aan bij MEAU en de heren van Goldband (voor een heuse NL-luistertest). Ook van eigen bodem: Blaudzun, die met Cat Power, The Lumineers, Yard Act en Zea (uit Friesland, ja) de interviewronde compleet maakt. In Aan De Bar drinken we een borrel met Henk Schiffmacher. En verder natuurlijk de gebruikelijke lading aan recensies in deze nieuwe OOR!

Deze editie vind je nu ook in de OOR Magazine App via de App Store of Google Play of onze web app en vanaf vrijdag 14 januari in de winkel.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Winkel dicht? Bestel de nieuwe OOR in onze shop (nieuws) | OOR