nieuws
METAL

Within Temptation op nummer 1 in Amerika

Hydra, de nieuwe langspeler van Within Temptation is binnengekomen op nummer 1 in de Amerikaanse rock charts. Bovendien is de plaat het eerste Nederlandse album dat in de V.S. in de iTunes Album Top 10 staat.

Het is niet het enige buitenlandse succes van de plaat. In onder meer Zweden, Polen, Italië en Noorwegen heeft de lp de hoogste positie in de iTunes Top 10 weten te bereiken. In eigen land staat de lp ook op de eerste plaats. ‘We zijn enorm blij met deze overweldigende reacties op Hydra. We zijn net terug van een intensieve promotietrip in de US en het vuur is aan! We zullen er alles aan doen om dit vuur hoger op te stoken’, aldus Den Adel. De afgelopen tijd was de band in New York en Los Angeles te vinden. De formatie rond Sharon den Adel heeft met deze tour dus voet aan de grond gekregen in de Amerikaanse markt.

Na een uitverkochte try-outshow in de Eindhovense Effenaar zal Within Temptation beginnen met een Europese tour. Op 2 en 3 mei wordt deze afgesloten in de Heineken Music Hall. Alleen voor het tweede concert zijn nog tickets beschikbaar. Kaarten koop je op Heineken-music-hall.nl.

Foto: Patric Ullaeus

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lowlands beleeft topeditie

Lowlands beleeft topeditie

Midden augustus. Zowel de zomer als het festivalseizoen loopt op zijn einde, wat maar één ding kan betekenen: het is ...
When I Have Fears
album
The Murder Capital

When I Have Fears

Vraag de mannen van The Murder Capital naar hun favoriete band en ze noemen – niet geheel verrassend – The ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

Within Temptation op nummer 1 in Amerika (nieuws) | OOR