nieuws
METAL

Within Temptation op nummer 1 in Amerika

Hydra, de nieuwe langspeler van Within Temptation is binnengekomen op nummer 1 in de Amerikaanse rock charts. Bovendien is de plaat het eerste Nederlandse album dat in de V.S. in de iTunes Album Top 10 staat.

Het is niet het enige buitenlandse succes van de plaat. In onder meer Zweden, Polen, Italië en Noorwegen heeft de lp de hoogste positie in de iTunes Top 10 weten te bereiken. In eigen land staat de lp ook op de eerste plaats. ‘We zijn enorm blij met deze overweldigende reacties op Hydra. We zijn net terug van een intensieve promotietrip in de US en het vuur is aan! We zullen er alles aan doen om dit vuur hoger op te stoken’, aldus Den Adel. De afgelopen tijd was de band in New York en Los Angeles te vinden. De formatie rond Sharon den Adel heeft met deze tour dus voet aan de grond gekregen in de Amerikaanse markt.

Na een uitverkochte try-outshow in de Eindhovense Effenaar zal Within Temptation beginnen met een Europese tour. Op 2 en 3 mei wordt deze afgesloten in de Heineken Music Hall. Alleen voor het tweede concert zijn nog tickets beschikbaar. Kaarten koop je op Heineken-music-hall.nl.

Foto: Patric Ullaeus

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Within Temptation op nummer 1 in Amerika (nieuws) | OOR