nieuws
METAL

Within Temptation op nummer 1 in Amerika

Hydra, de nieuwe langspeler van Within Temptation is binnengekomen op nummer 1 in de Amerikaanse rock charts. Bovendien is de plaat het eerste Nederlandse album dat in de V.S. in de iTunes Album Top 10 staat.

Het is niet het enige buitenlandse succes van de plaat. In onder meer Zweden, Polen, Italië en Noorwegen heeft de lp de hoogste positie in de iTunes Top 10 weten te bereiken. In eigen land staat de lp ook op de eerste plaats. ‘We zijn enorm blij met deze overweldigende reacties op Hydra. We zijn net terug van een intensieve promotietrip in de US en het vuur is aan! We zullen er alles aan doen om dit vuur hoger op te stoken’, aldus Den Adel. De afgelopen tijd was de band in New York en Los Angeles te vinden. De formatie rond Sharon den Adel heeft met deze tour dus voet aan de grond gekregen in de Amerikaanse markt.

Na een uitverkochte try-outshow in de Eindhovense Effenaar zal Within Temptation beginnen met een Europese tour. Op 2 en 3 mei wordt deze afgesloten in de Heineken Music Hall. Alleen voor het tweede concert zijn nog tickets beschikbaar. Kaarten koop je op Heineken-music-hall.nl.

Foto: Patric Ullaeus

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Within Temptation op nummer 1 in Amerika (nieuws) | OOR