nieuws
ROCK

Wolfmother zet nieuw album online

Het nieuwe album van Wolfmother is nu te horen. De band verraste haar fans door hun derde plaat opeens in zijn geheel op de website Bandcamp te plaatsen. Het album heet New Crown en is hieronder te beluisteren.

De opvolger van het in 2009 verschenen Cosimc Egg volgt op een raar jaar voor de Australiërs: de band ging tien weken uit elkaar, waarna frontman Andrew Stockdale een soloplaat uitbracht. Alweer een maand na die release herenigt Stockdale Wolfmother weer en zeggen ze de studio in te duiken om te werken aan een nieuwe plaat. Die sessies resulteren nu dus in New Crown.

De band gaat ook weer op tournee in de huidige bezetting van Stockdale, bassist/toetsenist Ian Peres en drummer Vin Steele. Er zijn tot nu toe shows in Australië, Amerika en Rusland aangekondigd.

Foto: Danny Clinch

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.
nieuws

Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.

Kort na Down The Rabbit Hole komt ook Best Kept Secret met zijn eerste namen voor 2022, met The Strokes, ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...

Wolfmother zet nieuw album online (nieuws) | OOR