nieuws

Women Who Rock in de Melkweg

Op 23 september vindt in de Melkweg te Amsterdam Women Who Rock plaats, een evenement om het bewustzijn over borstkanker te vergroten. Onder meer Houses (foto), Drive Like Maria, Only Seven Left, Kill Ferelli en I Kissed Charles zullen een optreden verzorgen. Ook wordt er een expositie geopend waaraan onder andere Janneke Nijhuis (The Deaf) en Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) meewerkten. Women Who Rock is initiatief van de Keep A Breast Foundation.

De expositie bevat een hoop borsten van Nederlandse bodem. Verschillende vrouwen uit de Nederlandse muziekwereld, zowel van bands als platenlabel e.d., hebben hun borsten laten casten in gips. De casts die tijdens de expositie in de Melkweg worden tentoongesteld, zijn versierd door Nederlandse kunstenaars zoals Stefan Tijs, Eric Corton, Spike van Zoest (Di-rect, The Deaf), Claudia Hek en Shamrock. De gipsen borsten worden overigens koop aangeboden en de opbrengst hiervan gaat naar de Keep A Breast Foundation.

De Keep A Breast Foundation is een non-profit organisatie die jongeren door middel van een positieve benadering wil laten nadenken en praten over een onderwerp dat voor hen vaak eng en een taboe is. Kaarten voor het evenement kosten slechts 10 euro en zijn verkrijgbaar via de website van de Melkweg.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...