nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR – waarmee je jaarlijks gratis naar 300+ concerten door het hele land mag – maar mag je ook nog eens een leuk welkomstgeschenk uitzoeken! Daarnaast krijg je OOR iedere maand als eerste op de mat en krijg je gratis toegang tot de digitale OOR op al je apparaten.

De nieuwe welkomstgeschenken van deze maand:

Luxe heruitgave The Queen Is Dead van The Smiths + Low In High School, het nieuwe album Morrissey  Halfjaarabonnement (€34,-)

The Queen Is Dead (1986) is een van de Grote Platen van de jaren tachtig. De deluxe edition komt eigenlijk een jaar te laat, maar een kniesoor die daarop let. Dit waren The Smiths op hun best: Bigmouth Strikes AgainThe Boy With The Thorn In His SideI Know It’s OverCemetry Gates, het epische titelnummer en natuurlijk evergreen There Is A Light That Never Goes Out. De bonusdisc voegt demoversies toe, B-kantjes en een concertregistratie uit datzelfde jaar. Een jaar na The Queen Is Dead was het Smiths-boek gesloten. Voor eens en altijd. Dertig jaar later is Morrissey toe aan zijn elfde soloalbum, Low In High School. De Plaat Na De Onheilstijding. Gelukkig lijkt de kanker overwonnen, Morrissey trekt ouderwets van leer tegen de wereld en zijn oud-collega’s. ‘Zo is hij toch vooral weer z’n miserabele, wispelturige zelve.’ Soms groots en meeslepend, soms onuitstaanbaar zelfingenomen. The Mozzer is back. Hoera!

Luxe heruitgave Master Of Puppets van Metallica (3cd) Halfjaarabonnement (€34,-)

‘Ik heb sindsdien ontzettend veel goede bands en platen gehoord. Maar een nieuwe Master Of Puppets?’ Kirk Hammett vraagt het zich terecht af, terugblikkend op het eclatante succes van die derde plaat die in 1986 de metalwereld – en scenes ver buiten die hel – zou veranderen. Hoe de opkomende thrash metal van Metallica vanuit de ondergrondse Bay Area de massa bespeelde en aan zich verplichtte, hoor je op de uitgebreide 3cd-versie met live-opnamen, demo’s en outtakes. ‘Come crawling faster, obey your master’ – ook na 31 jaar is er geen ontkomen aan.

Het nieuwe livealbum Let’s Play Two van Pearl Jam + Ogilala het nieuwe album van Smashing Pumpkin Billy Corgan Halfjaarabonnement (€34,-)

Billy Corgan dus. Die kale van The Smashing Pumpkins. Op Ogilala doet hij een Johnny Cashje. Of een Neil Diamondje, zo u wilt. Stem, akoestische gitaar, piano, strijkers en Rick Rubin achter de schuiven. Geen nodeloze opsmuk, geen gitaargeweld, geen poses, geen bombast (of nou ja, een beetje dan), geen huilebalkerij. ‘Take me as I am’, zingt hij bijna smekend in The Spaniards. ‘Hier laat een oude strijder horen dat ie nog niet afgeschreven mag worden.’

Trouble No More, het dertiende deel uit de bootleg-serie van Bob Dylan (2cd) Halfjaarabonnement (€34,-)

Het dertiende deel in de Bootleg-serie van Bob Dylan heet Trouble No More en beslaat de periode 1979 – 1981, een tijd waarin Dylan weer eens van stijl wisselde. De drie albums uit deze periode –  Slow Train Coming (1979), Saved (1980) en Shot Of Love (1981) – zijn persoonlijker dan alles wat hij daarvoor maakte, religieuzer ook. Op deze 2CD-versie 30 live gespeelde nummers, waaronder een flink aantal niet eerder uitgebrachte songs zoals Ain’t Gonna Go to Hell for Anybody en Blessed Is the Name. Dertig liveopnames uit een van de meest inspirerende periodes uit de carrière van Dylan!

Tarantula, het boek Bob Dylan Halfjaarabonnement (€34,-)

Hij schreef het in 1966, op het hoogtepunt van zijn roem, het werd in 1971 voor het eerst gepubliceerd en nu ook in het Nederlands vertaald. Tarantula van Bob Dylan. Is het een roman? Een songtekst? Associatief geratel? De vertaling is een huzarenwerkje, dat zeker. Dylan op z’n onnavolgbaarst.

 

Ticket(s) voor Stereophonics in de AFAS Live + hun nieuwe cd Scream Above The Sounds
Een ticket + cd bij een jaarabonnement (€64,95,-)
Twee tickets + cd bij een tweejaarabonnement (€134,-)

Luxe heruitgave The Queen Is Dead van The Smiths Halfjaarabonnement (€34,-)
De nieuwe albums van Beck én St. Vincent Halfjaarabonnement (€34,-)
Het boek Nick Cave: Mercy On Me Halfjaarabonnement (€34,-)

Liever een ander cadeau uitzoeken? Op onze abonneepagina hebben we  ook nog muziekboeken over onder meer Bob Marley en de Rolling Stones.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Roskilde: Eminem breekt alles records
concert
Eminem

Roskilde: Eminem breekt alles records

Het festivalgeweld is in alle hevigheid dwars door Europa losgebarsten, en OOR’s Tom Engelshoven komt er natuurlijk niet onderuit om ...
Our Country - Americana Act II
album
Ray Davies

Our Country – Americana Act II

The Kinks komen binnenkort weer bij elkaar, wat ongetwijfeld flink de aandacht zal trekken. Maar eerst heeft Sir Ray Davies ...
Rapgod Eminem kan rockgoden aan
concert
Eminem

Rapgod Eminem kan rockgoden aan

Zo groot is hiphop dus geworden. Al jaren dominant in de hitlijsten en nu klaar voor massale concerten. Jay Z ...

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk! (nieuws) | OOR