nieuws
Hiphop

Wu-Tang Clan door de FBI gelinkt aan twee moorden

Verschillende leden van het Wu-Tang Clan zijn door de FBI in verband gebracht met een moordzaak. Wu-Tang Clan oprichters RZA en Raekwon zouden in 1999 de opdracht hebben gegeven tot de moorden op Jerome ‘Boo Boo’ Estrella en Corey ‘Shank Bank’ Brooker. Dit blijkt volgens de Staten Island Advance uit de zojuist vrijgegeven documenten van de moordzaak op Estrella.

De beschuldigingen aan het adres van Robert Fitzgerald Diggs (RZA) en Corey Quontrell Woods (Raekwon) komen van twee veroordeelde drugsbaronnen, de boers Anthony en Harvey Christian. Anthony Christian is in oktober schuldig bevonden aan het plannen van de moord op Estrella maar volgens zijn advocaat, Michael Gold, worden andere verklaringen over het hoofd gezien.

Volgens de vrijgegeven documenten heeft de schutter in de Estrella moordzaak, Bloods-lid Brian Humphreys, tijdens een FBI verhoor een opvallende bekentenis gedaan. Hij (Humphreys) zou van Uncles (straatnaam van drugsrunner en informant Paul Ford) hebben gehoord dat RZA de opdracht heeft gegeven tot de moord op Boo Boo en tevens achter een $30,000 moordcontract op Brooker zat. De aanleiding hiervoor was dat beide slachtoffers familieleden van RZA en Raekwon zouden hebben bestolen.

In een eerder stadium werd ook Russell Tyrone Jones, aka Ol’ Dirty Bastard, verdacht van betrokkenheid bij Estrellas dood. Dit bleek uit Ol’ Dirty Bastards FBI-documenten die in 2012 in de openbaarheid kwamen.

De officier van justitie heeft laten weten dat geen van de verklaringen Anthony Christian vrijspreken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
Op ontdekkingsreis naar Pohoda
concert

Op ontdekkingsreis naar Pohoda

Een flink eind voorbij Bratislava in Slowakije, op een oud vliegveld bij de stokoude provincieplaats Trenčín, vindt ingeklemd tussen de ...

Wu-Tang Clan door de FBI gelinkt aan twee moorden (nieuws) | OOR