nieuws

Zanger Lostprophets verdient ton na rechtszaak

Ian Watkins wordt op 18 december veroordeeld wegens dertien zedendelicten. Desondanks kan de voormalig frontman van de Britse band Lostprophets 100.000 pond (circa 120.000 euro) aan royalty’s tegemoet zien.

In november bekende Watkins dat hij onder meer een poging heeft gedaan om een baby te verkrachten. Daarnaast geeft hij toe ontucht te hebben gepleegd met een kind van dertien en heeft hij zich vergrepen aan drie andere kinderen. Op Watkins’ computer is bovendien een omvangrijke hoeveelheid kinderporno aangetroffen. Ondanks de aanstaande veroordeling wordt nu duidelijk dat de songwriter recht heeft op een aanzienlijk bedrag. De Performing Right Society, de Britse equivalent van Buma/Stemra, verschaft tekstschrijvers een percentage van de inkomsten, wanneer de muziek in welke media dan ook verschijnt. Zelfs als de radiostations stoppen met het draaien van zijn muziek, zal Watkins een aanzienlijk bedrag op zijn bankrekening kunnen bijschrijven.

Saillant detail is dat de commotie die is ontstaan rond de arrestatie van de zanger heeft bijgedragen aan de hoogte van Watkins’ inkomsten. De verkoop van het album steeg met honderd- à tweehonderdduizend exemplaren. Media die muziek van Lostprophets speelden tijdens items over de arrestatie zijn een andere grote bron van inkomsten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Zanger Lostprophets verdient ton na rechtszaak (nieuws) | OOR