nieuws

Zanger Lostprophets verdient ton na rechtszaak

Ian Watkins wordt op 18 december veroordeeld wegens dertien zedendelicten. Desondanks kan de voormalig frontman van de Britse band Lostprophets 100.000 pond (circa 120.000 euro) aan royalty’s tegemoet zien.

In november bekende Watkins dat hij onder meer een poging heeft gedaan om een baby te verkrachten. Daarnaast geeft hij toe ontucht te hebben gepleegd met een kind van dertien en heeft hij zich vergrepen aan drie andere kinderen. Op Watkins’ computer is bovendien een omvangrijke hoeveelheid kinderporno aangetroffen. Ondanks de aanstaande veroordeling wordt nu duidelijk dat de songwriter recht heeft op een aanzienlijk bedrag. De Performing Right Society, de Britse equivalent van Buma/Stemra, verschaft tekstschrijvers een percentage van de inkomsten, wanneer de muziek in welke media dan ook verschijnt. Zelfs als de radiostations stoppen met het draaien van zijn muziek, zal Watkins een aanzienlijk bedrag op zijn bankrekening kunnen bijschrijven.

Saillant detail is dat de commotie die is ontstaan rond de arrestatie van de zanger heeft bijgedragen aan de hoogte van Watkins’ inkomsten. De verkoop van het album steeg met honderd- à tweehonderdduizend exemplaren. Media die muziek van Lostprophets speelden tijdens items over de arrestatie zijn een andere grote bron van inkomsten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Zanger Lostprophets verdient ton na rechtszaak (nieuws) | OOR