nieuws

Zanger Lostprophets verdient ton na rechtszaak

Ian Watkins wordt op 18 december veroordeeld wegens dertien zedendelicten. Desondanks kan de voormalig frontman van de Britse band Lostprophets 100.000 pond (circa 120.000 euro) aan royalty’s tegemoet zien.

In november bekende Watkins dat hij onder meer een poging heeft gedaan om een baby te verkrachten. Daarnaast geeft hij toe ontucht te hebben gepleegd met een kind van dertien en heeft hij zich vergrepen aan drie andere kinderen. Op Watkins’ computer is bovendien een omvangrijke hoeveelheid kinderporno aangetroffen. Ondanks de aanstaande veroordeling wordt nu duidelijk dat de songwriter recht heeft op een aanzienlijk bedrag. De Performing Right Society, de Britse equivalent van Buma/Stemra, verschaft tekstschrijvers een percentage van de inkomsten, wanneer de muziek in welke media dan ook verschijnt. Zelfs als de radiostations stoppen met het draaien van zijn muziek, zal Watkins een aanzienlijk bedrag op zijn bankrekening kunnen bijschrijven.

Saillant detail is dat de commotie die is ontstaan rond de arrestatie van de zanger heeft bijgedragen aan de hoogte van Watkins’ inkomsten. De verkoop van het album steeg met honderd- à tweehonderdduizend exemplaren. Media die muziek van Lostprophets speelden tijdens items over de arrestatie zijn een andere grote bron van inkomsten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Zanger Lostprophets verdient ton na rechtszaak (nieuws) | OOR