nieuws
Hiphop

Zeldzaam Wu-Tang Clan album online geveild

Vorig jaar kondigde de hiphopformatie het speciale, 31-tracks tellende dubbelalbum aan. The Wu – Once Upon A Time In Shaolin werd opgeslagen in een kluis in Marokko, werd vervolgens tentoongesteld in musea en daarna zou het verkocht worden aan de hoogste bieder. Op dat laatste is de groep nu teruggekomen: een medewerker van Paddle8 heeft Forbes laten weten dat serieuze bieders een bod mogen uitbrengen, waarna Wu-Tang Clan de koper uitkiest, in plaats van dat de plaat simpelweg naar de hoogste bieder gaat. Dit betekent overigens niet dat je de plaat voor een habbekrats in huis kunt halen: er was al eerder 5 miljoen dollar op geboden.

Wu-Tang Clan kwam met dit concept om mensen ervan bewust te maken muziek dat een kunstvorm is. ‘Het idee dat muziek kunst is, is iets waar we ons al jaren hard voor maken. En toch krijgt het niet dezelfde behandeling als andere kunstvormen,’ zei RZA vorig jaar in een interview.

Mocht je nou even krap bij kas zitten: begin december verscheen er een regulier album van Wu Tang Clan: A Better Tomrorow.

Foto:  Jonathan Weiner

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Honk
album
The Rolling Stones

Honk

Als de fysiek een beetje wil meewerken, gaan The Rolling Stones de komende maanden op tournee door de VS. Reden ...
Fat White Family: feestend naar de afgrond
interview
Fat White Family

Fat White Family: feestend naar de afgrond

Disfunctioneel. Destructief. Verslaafd aan drank, drugs en aandacht. Fat White Family is het allemaal, en met overtuiging. De titel van ...
Serfs Up!
album
Fat White Family

Serfs Up!

Waar een verbod op heroïne in de studio al niet goed voor is: op Serfs Up! klinkt narcoticabrigade Fat White ...

Zeldzaam Wu-Tang Clan album online geveild (nieuws) | OOR