nieuws
Hiphop

Zeldzaam Wu-Tang Clan album online geveild

Once Upon a Time in Shaolin, het Wu-Tang Clan-album waar slechts één exemplaar van is gemaakt, wordt geveild via Paddle8, een online veilinghuis. Dit heeft RZA in een gesprek met het Amerikaanse zakenblad Forbes gezegd.

Vorig jaar kondigde de hiphopformatie het speciale, 31-tracks tellende dubbelalbum aan. The Wu – Once Upon A Time In Shaolin werd opgeslagen in een kluis in Marokko, werd vervolgens tentoongesteld in musea en daarna zou het verkocht worden aan de hoogste bieder. Op dat laatste is de groep nu teruggekomen: een medewerker van Paddle8 heeft Forbes laten weten dat serieuze bieders een bod mogen uitbrengen, waarna Wu-Tang Clan de koper uitkiest, in plaats van dat de plaat simpelweg naar de hoogste bieder gaat. Dit betekent overigens niet dat je de plaat voor een habbekrats in huis kunt halen: er was al eerder 5 miljoen dollar op geboden.

Wu-Tang Clan kwam met dit concept om mensen ervan bewust te maken muziek dat een kunstvorm is. ‘Het idee dat muziek kunst is, is iets waar we ons al jaren hard voor maken. En toch krijgt het niet dezelfde behandeling als andere kunstvormen,’ zei RZA vorig jaar in een interview.

Mocht je nou even krap bij kas zitten: begin december verscheen er een regulier album van Wu Tang Clan: A Better Tomrorow.

Foto:  Jonathan Weiner

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort
concert

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort

Tien dagen werd er op het door luxe appartementen omringde parkeerterrein van de Grote Kaai midden in Lokeren gefeest. En ...
Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

Zeldzaam Wu-Tang Clan album online geveild (nieuws) | OOR