OOR 6 2024

6,95

Landgraaf, here we come! Het seizoen is weer in volle gang en OOR pakt traditiegetrouw uit met de festivals – en natuurlijk onze partner Pinkpop in het bijzonder. Zo wisten we Nothing But Thieves, headliner in de dop, vers uit het vliegtuig uit Australië te strikken voor een gesprek over verleden, heden en toekomst.

Diezelfde onderwerpen komen aan bod bij het jubilerende Keane en de uitzwaai van The Analogues – tijdens een unieke rondvaart in het kielzog van hun grote voorbeeld The Beatles. S10 schuift aan aan de bar, Palaye Royale licht een tipje op van hun circustent, kunstenaar Stanley Donwood vertelt over zijn projecten met Thom Yorke (tevens te bewonderen op Pinkpop) en we spoelen terug naar de illustere begindagen van het legendarische Jane’s Addiction.

Maar OOR kijkt verder dan Megaland alleen: Mdou MoctarArooj Aftab en Tom Morello (een Pinkpoplegende an sich) komen aan het woord, terwijl we in onze grote Festivalgids een ruime ronde maken langs de overige velden. En verder natuurlijk de gebruikelijke lading aan recensies in deze OOR!

Preview