het poparchief
dance

Daft Punk: in gesprek met de robots achter 'Discovery' (2001)

Hypes komen en gaan. Weinig bands zouden echter ook een tweede maal zo’n golf van opwinding teweegbrengen als Daft Punk ten tijden van Discovery (2001). Met Homework (1997) brachten de Fransen de house naar het poppubliek, met Discovery brachten ze de pop in de housecultuur. Dancemuziek zou nooit meer hetzelfde zijn. OOR's Koen Poolman was verpletterd en ging in gesprek met de helmen.

Het Poparchief komt tot stand in samenwerking met Collectie Nationaal Pop Instituut, onderdeel van het Allard Pierson – De Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

DE NIEUWE Daft Punk is zojuist als een stoomwals over mij heen gedenderd. Twee maanden voor de release van Discovery, de langverwachte comeback van Daft Punk, luister ik op het Amsterdamse kantoor van Labels, hun Franse platenmaatschappij, naar de enige kopie van het album in Nederland, en ik ben met stomheid geslagen. Dat de plaat zó goed zou zijn! Zo anders! Zo poppy! Maar ook zo funky en groovy! Zo duizelingwekkend en adembenemend goed. De laatste tonen van Too Long, het slotnummer, sterven weg. Nog maar een keer dan.

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, album­recensies en columns van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Daft Punk: in gesprek met de robots achter 'Discovery' (2001) | OOR