het poparchief
dance

Daft Punk: in gesprek met de robots achter 'Discovery' (2001)

Hypes komen en gaan. Weinig bands zouden echter ook een tweede maal zo’n golf van opwinding teweegbrengen als Daft Punk ten tijden van Discovery (2001). Met Homework (1997) brachten de Fransen de house naar het poppubliek, met Discovery brachten ze de pop in de housecultuur. Dancemuziek zou nooit meer hetzelfde zijn. OOR's Koen Poolman was verpletterd en ging in gesprek met de helmen.

Het Poparchief komt tot stand in samenwerking met Collectie Nationaal Pop Instituut, onderdeel van het Allard Pierson – De Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

DE NIEUWE Daft Punk is zojuist als een stoomwals over mij heen gedenderd. Twee maanden voor de release van Discovery, de langverwachte comeback van Daft Punk, luister ik op het Amsterdamse kantoor van Labels, hun Franse platenmaatschappij, naar de enige kopie van het album in Nederland, en ik ben met stomheid geslagen. Dat de plaat zó goed zou zijn! Zo anders! Zo poppy! Maar ook zo funky en groovy! Zo duizelingwekkend en adembenemend goed. De laatste tonen van Too Long, het slotnummer, sterven weg. Nog maar een keer dan.

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, album­recensies en columns van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Daft Punk: in gesprek met de robots achter 'Discovery' (2001) | OOR